„A játékosok maradéktalanul betartották, amit kértem tőlük!"

19:15 | 2019. 20.
A magyar férfiválogatottnak a Japán felett aratott győzelmével sikerült kiharcolnia az A-csoport második pozícióját, mindez pedig azt jelenti, hogy pénteken délután Ausztrália következik a belgrádi Világliga negyeddöntőjében. A találkozót az M4 Sport közvetíti!
„A játékosok maradéktalanul betartották, amit kértem tőlük!
Mint arról beszámoltunk, a Märcz Tamás irányította férfiválogatott Német Toni vezérletével négygólos, 13-9-es győzelmet aratott Japán felett a belgrádi Férfi Világliga Szuperdöntőjének harmadik, egyben utolsó csoportmérkőzésén. Az együttes másodikként zárt csoportjában, így a pénteki negyeddöntőben Ausztráliával találkozik. A 15 órakor kezdődő összecsapást az M4 Sport élőben közvetíti.

„Számítottam rá, hogy győzni fogunk, ahogyan arra is, hogy valamikor a japánok elé kerülünk és szép lassan sikerül meglépnünk, de azt nem tudtam, hogy ez mikor fog bekövetkezni. Nagyon gyorsan tud változni egy japán meccs képe, az egyik pillanatban még négy góllal vezet a csapat, majd a másik pillanatban felborul a rendszer, és két perc múlva döntetlent mutat az eredményjelző - láttunk már ilyet... Ugyanakkor mégsem aggódtam, hiszen a játékosaim maradéktalanul betartották azt - még döntetlen állásnál is -, amit kértem tőlük. Amikor nem kontrolláltuk a saját játékunkat, a hibáinkat gólokkal büntették, ám ahogyan ment előre a mérkőzés, és csökkentettük a hibáinkat, úgy sikerült ellépnünk" - értékelt elégedetten Märcz Tamás, szövetségi kapitány, majd kitért a pénteki negyeddöntőre is.

„Ausztrália nagyon kemény falat lesz! Láttuk, hogy Aaron Youngert pihentették ma a horvátok ellen. Nagyon komplett csapat, nincsen hiányzójuk, így játszanak évek óta, sőt, egész évben együtt tudnak készülni, egy-két Európában pólózó játékost leszámítva. Nagyon erősek, bárki ellen nagyon jó meccset képesek játszani, ezt a szerbek és a horvátok ellen is megmutatták. Fel fogunk készülni rájuk, és igyekszünk a legjobb formánkat nyújtani ellenük" - bizakodott a kapitány.

„Ahogy arra számítottunk is, nagyon nehéz mérkőzés volt, hiszen három negyeden keresztül döntetlen volt az állás. Szerencsére azonban sikerült végig koncentráltnak maradnunk, elől belőttük a helyzeteinket, hátul jól védekeztünk, Pipi (Kardos Gergely - a szerk.) és Dávid pedig nagyon jól védett. Úgy gondolom, hogy a sajátos játékstílusuknak köszönhető az, hogy ilyen sokáig tartani tudták velünk a lépést, ezzel az idegesítő játékkal képesek bárkinek borsot törni az orra alá. Holnap Ausztrália ellen hasonlóan nehéz összecsapás vár ránk, mind fejben, mind fizikálisan kemény ütközetet várok. Régóta együtt játszanak, és a két klasszisukat, Aaron Youngert valamint Joseph Kayest sem kell bemutatni senkinek. Megpróbálunk mindent elkövetni ellenük a győzelem érdekében" - mondta Nagy Ádám.
 
„Az volt a kulcs, hogy nem engedtük ellépni a japánokat, emellett pedig végig azt játszottuk, amit a kapitány kért tőlünk. Örülök, hogy sikerült végig kézben tartanunk, és végig vezetve megnyernünk a mérkőzést. Nehéz mérkőzésre és komoly fizikai harcra számítok holnap az ausztrálok ellen, természetesen magyar győzelemmel" - fogalmazott elszántan az öt találatig meg sem álló Német Toni, akit a találkozó legértékesebb játékosának választottak.
 
Férfi Világliga Szuperdöntő, Belgrád 
Csoportmérkőzések, 3. forduló 

A-csoport 

MAGYARORSZÁG-JAPÁN 13-9 (3-3, 3-3, 3-2, 4-1)
Vezette: Peris (horvát), Putnikovics (szerb)
 
MAGYARORSZÁG: Kardos - Várnai 1, Kállay 1, Gyárfás, Pászor 2, Német 5, Jansik D., Kovács G., Erdélyi 1, Bátori 1, Bedő 1, Nagy 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

JAPÁN: Tanamura - Date, Irario, Shiga, Yoshida, Iida, Shimizu, Takata, Arai 3, Inaba 3, Okawa 1, Araki 1. Szövetségi kapitány: Yoji Omoto

A teljes jegyzőkönyv: itt

További eredmények
Horvátország-Ausztrália 11-9
Kanada-Spanyolország 5-12
Kazahsztán-Szerbia 6-20
 
További program
Június 21., péntek, negyeddöntő (a meccsbeosztás a televízió-közvetítés függvényében változhat) 
Magyarország-Ausztrália, 15:00 – tv: M4 Sport 
Japán-Horvátország, 16:45 
Spanyolország-Kazahsztán, 19:15 
Kanada-Szerbia, 21:00 
Helyosztók - június 22., szombat 
Az 5-8. helyért, 10:00 és 11:45 
Elődöntő, 15:00 és 16:45 
Helyosztók - június 23., vasárnap 
A 7. helyért, 10:00 
Az 5. helyért, 11:45 
A 3. helyért, 15:00 
Döntő, 16:45
 
BENU-kupa, nemzetközi férfitorna - jegyek itt!
A program
2019. június 30., vasárnap

Görögország-Hollandia, 16:30
Magyarország-Franciaország, 19:30
2019. július 1., hétfő
Görögország- Franciaország, 16:00
Magyarország-Hollandia, 19:30 
2019. július 2., kedd 
Hollandia- Franciaország, 16:00 
Magyarország-Görögország, 19:30
Megosztás: