Diapolo-kupa a Margitszigeten – ingyen drukkolhat a női válogatottnak!

18:00 | 2019. 19.
A kvangdzsui világbajnokság előtt június 26-28. között nemzetközi torna vár Bíró Attila csapatára. Az ellenfelek Olaszország, Hollandia és Universiade-válogatottunk lesznek. A belépés ingyenes, regisztrációhoz kötött.
Diapolo-kupa a Margitszigeten – ingyen drukkolhat a női válogatottnak!
A Duna Arénában megrendezett Világliga Szuperdöntő után egy hét pihenőt kaptak a játékosok a szakmai stábtól – ami persze a többségnek öt nap volt, lévén sokan egyéni programot kaptak Bíró Attilától.

A keret – amelyet szűkített a kapitány: Kasó Orsolyától elköszönt, Garda Krisztina pedig az Universiade-válogatottal készül tovább – hétfőtől készül újra együtt a Margitszigeten. Ahol belevágott a csapat a kemény melóba, merthogy most kell elvégezni azt, amit a világliga miatt nem tudott a társaság.

„Az ilyen napokra nagy szükségünk van, ez látszott a Duna Arénában is – fogalmazott Bíró Attila. – A héten tíz vízi edzés, öt konditermi tréning szerepel, elméletei dolgok, elemzések minden nap, szóval van mit tenni. Voltaképpen folytatjuk azt, amit Herceg Noviban elkezdtünk, csak miután akkor még a munka elején voltunk, most sokkal keményebben csináljuk. Ennek megfelelően nagy a fáradtság, ami normális. A Világliga Szuperdöntőben szembesülhettünk azzal, hogy ha nem tudunk annyi munkát beletenni az egészbe, amennyit szükséges, akkor még meglehetősen törékenyek vagyunk. A konzekvenciákat úgy csapatilag, mint egyénileg is levontuk. Csalódott azért voltam, mert arra számítottam, hogy a torinói minőség után egy fokkal előbbre tudunk majd lépni, ehelyett egyet vagy kettős hátraléptünk. Ugyanakkor nem aggódóm, tudom, hogy a világbajnokságon sokkal jobbak leszünk, rendbe tesszük a dolgokat úgy taktikailag, mint fizikálisan.”

A csapatra a jövő héten szerdától péntekig rangos hazai torna, a Diapolo-kupa vár a Hajós-uszodában – az ellenfelek között az Universiade-válogatott mellett két komoly európai vetélytárs, Olaszország és Hollandia szerepel.

„Három fontos mérkőzés lesz számunkra, nemzetközi játékvezetéssel még több hasznos tapasztalatot szerzünk. Ráadásul ezen a tornán terveim szerint már a világbajnoki csapat játszik, ergo élesben megy majd minden” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

FIGYELEM! A Magyar Vízlabda Szövetség kedveskedve szurkolóinak ingyenessé tette a belépést a mérkőzésekre, ugyanakkor regisztrációhoz kötötte. A regisztrációs kérelmeket az adatok és az igényelt belépők számának felsorolásával ezen a linken kell leadni. Hiányos regisztrációt nem áll módunkban elfogadni!

A női válogatott vb-kerete 
Kapusok: Gangl 
Edina (UVSE), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC), Tóth Eszter (BVSC) 
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Rybanska Natasa (UVSE), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros) 
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Megosztás: