Férfi Világliga Szuperdöntő: özönvíz után döntetlen, majd magyar diadal!

19:00 | 2019. 19.
A Märcz Tamás irányította férfiválogatottunk spanyolok elleni összecsapása először a szerb fővárosra rázúduló vihar miatt félbeszakadt, majd a folytatás után 11-11-es döntetlennel ért véget a találkozó. Az ötméterespárbajt a bravúrt bravúrra halmozó Kardos Gergely vezérletével a magyar csapat nyerte!
Férfi Világliga Szuperdöntő: özönvíz után döntetlen, majd magyar diadal!
Akárcsak tegnap, a Férfi Világliga Szuperdöntőjének nyitó játéknapján, úgy ma is előbb szikrázó napsütésben tündökölt a belgrádi Tasmajdan-uszoda, majd szép lassan eleredt az eső. Az első nap végén az égi áldás kis híján el is mosta az Ausztrália-Szerbia összecsapást, a félbeszakadt meccset később fejezték csak be a csapatok, végül a szerbek 12-8-ra legyőzték az ausztrálokat.

Míg a melegítőmedencében a magyar, és a spanyol válogatott tagjai tempóztak, addig a versenymedencében Japán és Kanada meccselt egymással - stábunk fél szemmel pedig azt az ütközetet figyelte, hiszen a folytatást és a negyeddöntők párosítását nagyban befolyásolhatja a 17-7-es japán győzelem.

A kapitány ezúttal Dőry Farkast és Gyárfás Tamást nem küldte csatába David Martin együttese ellen. A negyedik minutumban Alberto Munarriz Egana emberelőnyből juttatta vezetéshez a spanyolokat, ám azonnal érkezett válaszul egy fórgól, melyet Bátori Bence szállított, és amellyel 1-1-re módosult az állás. Felipe Perrone Rocha és Blai Mallarach Guell emberelőnyös találataival aztán meglépett ugyan kettővel a rivális, Kállay Márk akciógólja után mindössze egygólos spanyol előnyt mutatott az eredményjelző az első nyolc perc végén, 2-3.

Jól kezdték a második negyedet Märcz Tamás tanítványai, rögtön az első támadás végén Pásztor Mátyás is feliratkozott a gólszerzők közé. Blai Mallarachddo Guell duplájával kettőre nőtt a különbség, melyre a hajrában Jansik Dávid válaszolt. Alberto Barroso Macarro az utolsó minutumban fórból újfent visszaállította a kétgólos differenciát, azonban három másodperccel a játékrész végét jelző dudaszó előtt Nagy Ádám labdája a spanyol kapuban landolt, így 6-5-ös spanyol vezetéssel zárult a második etap.

Térfélcserét követően Pásztor Mátyás újfent egalizált, majd Alvaro Granados Ortega előnyben gólra váltott találatára Bátori Bence egy bombával felelt. Alvaro Granados Ortega és Miguel De Toro góljaival "menetrendszerűen" ellépett Spanyolország, ám a rivális góljai ezúttal sem maradtak megválaszolatlanul, az utolsó percben Pásztor Mátyás értékesítette a magyarok javára megítélt büntetőt, 8-9. Az ötméteres után pedig lecsapott az Armageddon, óriási vihar szakította félbe a mérkőzést. A csapatok a melegítőmedencéhez menekültek, és hamarosan csatlakoztak a sajtó munkatársai is, hiszen a médiaközpontot elöntötte az özönvíz, miután leszakadt a mennyezet, mindenki menekült amerre csak tudott... Teltek a percek, és mindenki a folytatást várta...

Közel egy óra múlva folytatódott a találkozó, de az időmérő-rendszer torka még véres maradt... Úgy tűnt, kedvezően alakul a folytatás a mieink számára, hiszen rövidesen Német Toni harcolt ki egy kiállítást és ötméterest, melyet Erdélyi Balázs biztos kézzel értékesített, 9-9. Alvaro Granados Ortega akciógóljával újra előnybe került David Martin csapata, de Märcz Tamás legénységének lendülete nem tört meg, ezúttal Várnai Kristóf köszönt be az ellenfél kapujába. Sőt, hamarosan kettős emberelőnybe került férfiválogatottunk, a nagyszerűen kijátszott helyzetet pedig Pásztor Mátyás fejezte be góllal, így két perccel a mérkőzés vége előtt először vezetett a magyar válogatott. A pattanásig feszülő izgalmakat Kardos Gergely bravúrja fokozta, majd 31 másodperccel a lefújás előtt büntetőhöz jutottak a spanyolok... Alvaro Granados Ortega nem hibázott, 11-11-es döntetlennel ért véget az összecsapás, vagyis következhetett az ötméterespárbaj. Kovács Gergő, Jansik Dávid és Bátori Bence és Erdélyi Balázs sem hibázott, míg a mérkőzés legértékesebb játékosának választott Kardos Gergely bravúrt bravúrra halmozott, így a kalandosra sikerült, nem mindennapi ütközet végén Märcz Tamás együttese örülhetett! Férfiválogatottunk kettő, Spanyolország pedig egy ponttal gazdagodott, így ha csapatunk holnap győz Japán ellen, a második helyen zárja a csoportküzdelmeket. 
  
Férfi Világliga Szuperdöntő, Belgrád 
Csoportmérkőzések, 2. forduló 

A-csoport 

MAGYARORSZÁG-SPANYOLORSZÁG 11-11 (2-3, 3-3, 3-3, 3-2) - ötméteresekkel 4-1
Vezette: Putnikovics (szerb), Salnichenko (kazah)  

MAGYARORSZÁG: Kardos G. – Jansik D. 1, Erdélyi 1, Bátori 2, Német T., Kállay 1, Kovács G. Csere: Nagy Á. 1, Gór-Nagy, Bedő, Pásztor 4, Várnai 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
SPANYOLORSZÁG: Lopez Pinedo – G. García, Granados 4, Perrone 1, De Toro 1, Larumba, Cabanas. Csere: Mallarach 3, Munarríz 1, Tahull, Bustos, Barroso 1. Szövetségi kapitány: David Martín

A teljes jegyzőkönyv: itt
 
További eredmények
Japán-Kanada 17-7
Ausztrália-Kazahsztán 14-5
Horvátország-Szerbia 10-11
 
A-csoport
Az állás: 1. Spanyolország 4, 2. Japán 3, 3. Kanada 3, 4. Magyarország 2
B-csoport
Az állás: 1. Szerbia 6, 2. Horvátország 3, 3. Ausztrália 3, 4. Kazahsztán 0
 
További program
3. forduló - június 20., csütörtök 
Horvátország-Ausztrália, 15:00
Magyarország-Japán, 16:45 – tv: M4 Sport 
Kanada-Spanyolország, 19:15
Kazahsztán-Szerbia, 21:00 
Június 21., péntek, negyeddöntő (a meccsbeosztás a televízió-közvetítés függvényében változhat) 
A2-B3, 15:00
A3-B2, 16:45 
A1-B4, 19:15 
A4-B1, 21:00 
Helyosztók - június 22., szombat 
Az 5-8. helyért, 15:00 és 16:45 
Elődöntő, 19:15 és 21:00 
Helyosztók - június 23., vasárnap 
A 7. helyért, 15:00 
Az 5. helyért, 16:45 
A 3. helyért, 19:15 
Döntő, 21:00
 
BENU-kupa, nemzetközi férfitorna - jegyek itt!
A program
2019. június 30., vasárnap

Görögország-Hollandia, 16:30
Magyarország-Franciaország, 19:30
2019. július 1., hétfő
Görögország- Franciaország, 16:00
Magyarország-Hollandia, 19:30 
2019. július 2., kedd 
Hollandia- Franciaország, 16:00 
Magyarország-Görögország, 19:30
Megosztás: