Mérföldkő az utánpótlásban: Szombathelyen két tehetséggondozó korcsoport készül

21:22 | 2019. 17.
A 2006-os és 2007-es születésű gyermekeknek Vincze Balázs tehetséggondozó szövetségi kapitány irányításával péntekig tartanak közös edzőtábort.
Mérföldkő az utánpótlásban: Szombathelyen két tehetséggondozó korcsoport készül
Közel száz gyermek és 16 edző vette birtokába a szombathelyi uszodát, ahol a Magyar Vízilabda Szövetség tehetséggondozó programjában résztvevő a 2006-os és 2007-es születésű gyermekek Vincze Balázs tehetséggondozó szövetségi kapitány irányításával készülnek együtt a héten.

A szövetség elnöke, Vári Attila Hende Csabával,az Országgyűlés törvényalkotásáért felelős alelnökével, Illés Károllyal, Szombathely alpolgármesterével és Juhász Tiborral, az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület elnökével nyitotta meg a hetet, s újságolta örömmel, hogy ez mekkora lehetőség a gyerekeknek, lévén ilyen összevont tábor korábban sohasem volt.

„Ez valóban így van, a két korosztály közel száz gyermeke készülhet egy helyen – fogalmazott Vincze Balázs. – Napi kétszer két vízi edzésük, egy szárazföldi edzésük és egy elméleti képzésük van. A feltételek ideálisak: az AVUS az uszoda mellett hat kaput, két lövőfalat, harminc labdát biztosít számunkra, a szövetségnek hála a szállás és az étkezés is biztosított, így tényleg csak a feladatra kell koncentrálni. A korosztályok külön csoportokban edzenek, jut mindenre idő, nem kis mérföldkő ez az öt nap a magyar utánpótlás életében.”

Eközben Vincze Balázs úgymond „távfelügyelete” mellett a 2005-ös korosztály A- és B-válogatottja Szegeden készül, ahol a hét végén a K&H-kupán vesz részt, a 2004-es A- és B-válogatott pedig a fővárosban tréningezik, ahol a negyven gyermekből Derekas Szilárd és Kiss Csaba pénteken jelöli ki azt a húsz játékost, akik folytatják a felkészülést az Európa-bajnokságra.



Megosztás: