Märcz Tamás döntött: ők utaznak a belgrádi Világliga Szuperdöntőre

13:58 | 2019. 13.
A szövetségi kapitány kihirdette 15-ös keretét a jövő heti viadalra - a többiek itthon folytatják nyári felkészülésüket.
Märcz Tamás döntött: ők utaznak a belgrádi Világliga Szuperdöntőre
Ma délután tíz sikerélménnyel gazdagodó, Bajnokok Ligáját nyert játékos csatlakozik a Margitszigeten készülő férfiválogatotthoz, avagy megérkeznek a csapathoz a ferencvárosi győztesek, így immáron a korábban kihirdetett 27 pólós készül tovább a nyári megméretésekre. Amelyek közül az első rögvest itt van a nyakukon, lévén keddtől a belgrádi Világliga Szuperdöntője vár a társaságra.
 
Märcz Tamás szövetségi kapitány az előre eltervezetteknek megfelelően a mai délelőtti edzést követően kihirdette azoknak a nevét, akik vízbe ugranak majd a szerb fővárosban, ahol - hasonlóan a hölgyek vetélkedéséhez - a győztes válogatottnak olimpiai kvóta lesz a jutalma. Avagy íme, csapatunk 15-ös világliga kerete!
 
Férfi Világliga Szuperdöntő, Belgrád
A magyar válogatott kerete
Kapusok: Bisztritsányi Dávid (UVSE), Kardos Gergely (Szolnok)
Mezőnyjátékosok: Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Miskolc), Dőry Farkas (Debrecen), Erdélyi Balázs (OSC), Gór-Nagy Miklós (FTC), Gyárfás Tamás (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Kállay Márk (FTC), Kovács Gergő (OSC), Nagy Ádám (Miskolc), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Várnai Kristóf (BVSC)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)
 
A szövetségi kapitány ekképpen foglalta össze a jelen és a jövő feladatait: „Az a 12 játékos, aki nem tart velünk Belgrádba, Németh Zsolt, Mátéfalvy Csaba és Zala György irányításával itthon készül a további feladatokra. Szakmailag különösebben nem szeretném indokolni a csapatkijelölést, maradjunk annyiban, hogy mindenkinek megvan a maga feladata erre a nyárra és mindenkinek lesz lehetősége bizonyítani, hogy kire mennyire lehet számítani a jövőben. A Világliga Szuperdöntőjében hat kemény meccs vár ránk, először arra vagyok kíváncsi, hogy az elkövetkezendő négy napban a kihirdetett 15 játékos miként formálódik majd csapattá, majd miként teljesít az erős ellenfelekkel szemben. Úgy gondolom, hogy reális esélye van a csapatnak a négy közé kerülni, így éremért játszani - de nem szeretnék ennyire előre szaladni, mert mindig a következő feladat a fontos, lépésről lépésre haladunk."
 
Märcz Tamás elmondta még, hogy ma délután kettéválik a csapat, egyik része (a belgrádi csapat) kemény tornatermi edzéssel kezd majd, a másik megbeszéléssel és vízi tréninggel nyit. „Biztos vagyok benne, hogy a Nyéki Balázzsal kiegészült négy fős edzői stáb megfelelő módon tudja majd ellátni a megnövekedett feladatokat. Ami biztos, hogy most sokat leszünk az uszodában, délelőttönként és délutánonként egymást váltják az edzések, de ez az erőltetett menet számunkra is csak három napon át tart" - tette hozzá a kapitány, aki hétfőn utazik kihirdetett csapatával Belgrádba, ahol kedden Kanada ellen kezdi meg szereplését a válogatott.
 
Június 30-július 2. között a BENU-kupa vár a Margitszigeten a társaságra - erre elindult a jegyértékesítés ezen a felületen! Július 4-én Japánba utazik a csapat, az edzőtábor után onnan repül majd át Dél-Koreába, ahol 15-én kezdi meg vb-szereplését Új-Zéland ellen.
 
A válogatott itthon készülő kerete
Kapusok: Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Jansik Szilárd (FTC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Férfi Világliga Szuperdöntő, 2019. június 18-23., Belgrád 
A csoportbeosztás 
A-csoport 
Japán 
Magyarország 
Kanada 
Spanyolország 

B-csoport 
Ausztrália
Horvátország
Kazahsztán
Szerbia

A program 
Csoportmérkőzések 
1. forduló, június 18., kedd
 
Horvátország-Kazahsztán, 15:00
Magyarország-Kanada, 16:45
Japán-Spanyolország, 19:15
Ausztrália-Szerbia, 21:00
2. forduló - június 19., szerda 
Japán-Kanada, 15:00
Magyarország-Spanyolország, 16:45
Ausztrália-Kazahsztán, 19:15
Horvátország-Szerbia, 21:00
3. forduló - június 20., csütörtök 
Horvátország-Ausztrália, 15:00
Magyarország-Japán, 16:45
Kanada-Spanyolország, 19:15
Kazahsztán-Szerbia, 21:00 
Június 21., péntek, negyeddöntő (a meccsbeosztás a televízió-közvetítés függvényében változhat) 
A2-B3, 13:30 
A3-B2, 15:15 
A1-B4, 17:45 
A4-B1, 19:30 
Helyosztók - június 22., szombat 
Az 5-8. helyért, 15:00 és 16:45 
Elődöntő, 19:15 és 21:00 
Helyosztók - június 23., vasárnap 
A 7. helyért, 15:00 
Az 5. helyért, 16:45 
A 3. helyért, 19:15 
Döntő, 21:00
 
BENU-kupa, nemzetközi férfitorna - jegyek itt!
A program
2019. június 30., vasárnap

Görögország-Hollandia, 16:30
Magyarország-Franciaország, 19:30
2019. július 1., hétfő
Görögország- Franciaország, 16:00
Magyarország-Hollandia, 19:30 
2019. július 2., kedd 
Hollandia- Franciaország, 16:00 
Magyarország-Görögország, 19:30
 

Megosztás: