Női Világliga Szuperdöntő: a 6. helyen zártunk, az amerikaiaké a kvóta

17:41 | 2019. 9.
A Bíró Attila irányította válogatottunk 12-7-es vereséggel búcsúzott a Duna Arénától. Folytatja felkészülését a világbajnokságra. A finálét az Egyesült Államok 10-9-re nyerte Olaszország ellen, a bronzérmes Oroszország lett.
Női Világliga Szuperdöntő: a 6. helyen zártunk, az amerikaiaké a kvóta
Az eredmény alakulása
1. negyed: Webster (akcióból, 0-1). Keszthelyi (ötméteresből, 1-1). Gurisatti (akcióból, 2-1). Csabai (emberelőnyből, 3-1). Halligan (akcióból, 3-2).
                          
2. negyed: Illés (akcióból, 4-2). Buckling (akcióból, 4-3). Ridge (akcióból, 4-4). Keszthelyi (emberelőnyből, 5-4). Bishop (akcióból, 5-5).
 
3. negyed: Webster (akcióból, 5-6). Steere (akcióból, 5-7). Bishop (emberelőnyből, 5-8). 
 
4. negyed: Gofers (akcióból, 5-9). Csabai (emberelőnyből, 6-9). Steere (akcióból, 6-10). Gofers (akcióból, 6-11). Ridge (emberelőnyből, 6-12). Keszthelyi (akcióból, 7-12).
 
Van úgy, hogy menet közben változik a terv. A negyeddöntős vereség után nem titkoltan afféle vb-felkészülési meccsként fogta fel válogatottunk a Világliga Szuperdöntőjének hátralévő két összecsapását. Maradjunk annyiban, a kínaiak elleni győzelem a felejthető kategóriába tartozott (természetesen a levont tanulságokkal!), a vasárnapi, ausztrálokkal szembeni parti azonban minden szempontból érdekfeszítőbb, sőt jobb volt.
 
Kínát nem lebecsülve kezdjük azzal, hogy Ausztrália mégiscsak nagyobb riválisnak gondolt együttes, amely ellen akár a nyári világbajnokságon sorsdöntő meccsen találkozhat csapatunk. Folytassuk azzal, ezen a záró találkozón jó hozzáállással, a korábbiaknál talán összeszedettebb védekezéssel rukkolt ki csapatunk - más kérdés, az 5-5-ös első félidő után két ejtésgólnak esett áldozatául Kasó Orsolya, ami azok után főleg nehéz helyzetbe hozta a társaságot, hogy Keszthelyi Rita ötméteresét védte Hedges kapus.
 
Amúgy üdítő volt látni Csabai Dóra hatékonyságát, Gurisatti Gréta centerjátékát - merthogy a pihentetett Parkes Rebecca helyett legtöbbször ő ugrott a „húsdarálóba", akadtak jó helyen lévő blokkok is, tulajdonképpen 16 perc játék után semmi jel nem utalt arra, hogy a harmadik etapra ellép a rivális. Márpedig 3-0-s periódussal ezt tette, és innentől kezdve nem is engedte ki a kezéből a mérkőzést. Ezúttal is tíz fölötti kapott gólszámmal, pontosan 12-vel, ami jól jelzi, mit is kell elsősorban kijavítani.
 
Válogatottunk kis pihenő után folytatja felkészülést a világbajnokságra, július 26-28. között a Margitszigeten Olaszország, Hollandia és az Universiade-válogatott társaságában játszik felkészülési tornát.
 
 
Női Világliga Szuperdöntő, Budapest, Duna Aréna
Az 5. helyért
 
MAGYARORSZÁG-AUSZTRÁLIA 7-12 (3-2, 2-3, 0-3, 2-4)
Vezette: Deslieres (kanadai), Dreval (orosz)
 
Magyarország: Kasó - Szilágyi, Szücs, Illés 1, Keszthelyi 3, Vályi, Gyöngyössy. Csere: Rybanska, Gurisatti 1, Horváth B., Csabai 2, Garda, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Bíró Attila
 
Ausztrália: Hedges - Gofers 2, Buckling 1, Halligan 2, Webster 2, Arancini, Armit. Csere: Bishop 2, Knox, Ridge 2, Mihailovic, Steere 1. Szövetségi kapitány: Predrag Mihailovic
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
További eredmények
A 7. helyért
Kína-Kanada 10-13
A 3. helyért
Hollandia-Oroszország 7-10
Döntő
Egyesült Államok-Olaszország 10-9
 
Az 6. NAP HÍRFOLYAMA ITT OLVASHATÓ!
Megosztás: