Az MVLSZ is segíti a 15. Maccabi Európa Játékok megrendezését

20:30 | 2019. 24.
Magyar sportági szakszövetségek segítik a 15. Maccabi Európa Játékok megrendezését, az ez alkalomból tartott megbeszélésen ott volt Vári Attila, az MVLSZ elnöke is.
Az MVLSZ is segíti a 15. Maccabi Európa Játékok megrendezését
Elsőként a Maccabi Európa Játékok 90 éves történetében idén Magyarországon a sport leghitelesebb szakmai intézményei, a sportági szakszövetségek segítik a versenyek lebonyolítását, az eredmények hitelesítését – számolt be erről a játékok hivatalos honlapja.

A verseny megrendezésében együttműködő partnerként vesznek részt a következő sportági szakszövetségek:

Magyar Labdarúgó Szövetség
Magyar Röplabda Szövetség
Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége
Magyar Vívó Szövetség
Magyar Tollaslabda Szövetség
Magyar Asztalitenisz Szövetség
Magyar Sakk Szövetség
Magyar Bridzs Szövetség
Magyar Vízilabda Szövetség
Magyar Úszó Szövetség
Magyar Tenisz Szövetség
Magyar Lovassport Szövetség

A sportági szakszövetségek mellett szintén részt vesz a 15. Maccabi Európa Játékok lebonyolításában a Bringa Fiesztát szervező Bringa Fehérvár Kft., valamint a Pannónia Golf & Country Club.

A sportági szakszövetségek illetve intézmények képviselői, valamint a Játékokat szervező EMG Sport Kft. vezetői együttműködési megállapodást írtak alá Budapesten.

Jusztin Ádám, a magyar Maccabi VAC egyesület elnöke köszöntőjében üdvözölte a magyar sportági szakszövetségek részvételét a Maccabi Európa Játékokon és elmondta, hogy 2010 óta több mint 100 érmet szereztek magyar sportolók a különböző európai és a világszintű Maccabi versenyeken.

Deutsch Tamás, a Játékok Védnöki Testületének vezetője azt mondta, hogy a sportági szakszövetségek közreműködése nagyban járul hozzá a Játékok színvonalához, hiszen így akár országos, európai, vagy világrekord is érvényesen elérhető és hitelesíthető a 15. Maccabi Európa Játékokon. Azt is mondta, hogy a Maccabi Európai Játékok hazai megrendezése tovább erősítheti a magyar zsidó közösséget, a magyar zsidó sportot, amely hagyományaihoz híven adhat hozzá még többet a magyar sport eredményeihez.

Megosztás: