Női Világliga Szuperdöntő - MÁR CSAK 11 NAP! Megvan az összhang

19:10 | 2019. 24.
Nem csak a női vízilabda-válogatott játékosai, hanem a szakmai stáb is nagyon készül a június 4-9. közötti budapesti Világliga Szuperdöntőre, valamint a júliusi világbajnokságra. A lányokkal jól összeszokott csapat dolgozik, hiszen Bíró Attila szövetségi kapitány és stábja 2015 óta irányítja az együttest.
Női Világliga Szuperdöntő - MÁR CSAK 11 NAP! Megvan az összhang
Herceg Noviban nem csupán a csapatra voltunk kíváncsiak, hanem arra is, hogy milyen szakmai háttérrel készülnek Keszthelyi Ritáék a nyári világversenyekre.
 
„Minden egyes válogatott esemény előtt - legyen ez csak egy Világliga-mérkőzés évközben, vagy éppen egy kéthónapos felkészülés egy világverseny előtt -, én percre pontosan, napra, edzésre lebontva elkészítem a programot írásban, és átküldöm az edzőkollégáknak, aztán edzések előtt megbeszéljük a részleteket" - avatott be Bíró Attila szövetségi kapitány a részletekbe.
 
Tóth László edző és Áts Bertalan kapusedző számára már nem sok újdonsággal tud szolgálni a kapitány, hiszen jó ideje együtt dolgoznak vele.
 
 „Attilával nekem már több, mint 30 éves az ismeretség. Volt edzőm is, Bercivel játszottunk alatta, úgyhogy ismerjük minden rigolyáját" - mondta Tóth.
 
A női válogatott fiatal átlagéletkora ellenére a szakmai stáb nem elsősorban a kerethez igazítja a tervezett felkészülési programot.
 
 „Mindig az aktuális világeseményhez tervezem az edzésprogramot, tehát igazából nem a kerethez. Bár természetesen a játékosok jelenlegi állapota is döntő lehet ebben. Idén speciális a helyzet, mert a Világliga Szuperdöntője két hét múlva kezdődik, és addigra kell majdhogynem csúcsformában lennünk. Azt kell, hogy mondjam, kétszer ilyen rövid időn belül nehéz ezt elérni, ugyanakkor biztos, hogy jók leszünk" - tette hozzá a kapitány.
 
A szakmai stábon belüli összhang ellenére előfordul, hogy nem mindig értenek egyet, de ez sem jelent problémát számukra.
 
 „Jól meg tudjuk beszélni a dolgokat. Én úgy gondolom, hogy ez nem azt jelenti, hogy mindig mindenben egyetértünk, és mindenben igazat adunk egymásnak, hanem ha van valami észrevétele bárkinek, akkor lehet véleményeket ütköztetni, abból kialakulhat jobb dolog" - mondta Tóth.
 
Mivel nem sok idő van hátra a június 4-9. közötti Világligáig, így különösen fontos, hogy összeszokott csapat dolgozik a lányokkal.
 
 „Természetesen a megfelelő taktikát, illetve videózásokat megcsináljuk a csoportmeccsekre, de úgy gondolom, hogy ez a három csoportmeccs kellhet ahhoz, hogy az utolsó három meccs: a negyeddöntő, az elődöntő, és a döntő eredményes legyen. Mindenképp a negyedik meccsre készülünk, de azt még nem tudjuk, ki lesz majd az ellenfél" - zárta gondolatait Bíró.
 
A női vízilabda-válogatott szombaton utazik haza Montenegróból, majd jövő héten már a Világliga Szuperdöntő helyszínén készül a Duna Arénában. Az eseményre az eventim.hu oldalon, ezen a felületen elindult a jegyértékesítés! A napijegyekkel a magyar válogatott mérkőzései mellett a másik három találkozó is megtekinthető
 
A magyar női válogatott stábja
Szövetségi kapitány: Bíró Attila
Edző: Tóth László
Kapusedző: Áts Bertalan
Erőnléti edző: Ágó Renáta
Orvos: dr. Pavlik Attila
Gyúró: Horváth Ákos
Videoelemző: Buza Balázs
Pszichológus: dr. Csernus Imre
Dietetikus: Németh Boglárka
 
Női Világliga Szuperdöntő, 2019. június 4-9., Budapest, Duna Aréna 
 
A csoportbeosztás 
A-csoport 

Hollandia 
Ausztrália 
Olaszország 
Kína 

B-csoport 
Egyesült Államok 
Oroszország 
Magyarország 
Kanada 

A program 
Csoportmérkőzések 
1. forduló, június 4., kedd 

Oroszország-Kanada, 14:30 
Hollandia-Kína, 16:15 
Egyesült Államok-Magyarország, 18:30 
Ausztrália-Olaszország, 20:15 
2. forduló - június 5., szerda 
Ausztrália-Kína, 15:00 
Egyesült Államok-Kanada, 16:45 
Hollandia-Olaszország, 18:30 
Oroszország-Magyarország, 20:15 
3. forduló - június 6., csütörtök 
Oroszország-Egyesült Államok, 15:00 
Hollandia-Ausztrália, 16:45 
Kanada-Magyarország, 18:30 
Kína-Olaszország, 20:15 
Június 7., péntek, negyeddöntő (a meccsbeosztás a televízió-közvetítés függvényében változhat) 
A2-B3, 15:00 
A3-B2, 16:45 
A1-B4, 18:30 
A4-B1, 20:15 
Helyosztók - június 8., szombat 
Az 5-8. helyért, 15:00 és 16:45 
Elődöntő, 18:30 és 20:15 
Helyosztók - június 9., vasárnap 
A 7. helyért, 15:00 
Az 5. helyért, 16:45 
A 3. helyért, 18:30 
Döntő, 20:15
Megosztás: