Az FTC győzelemmel, az Eger vereséggel zárta a BL csoportkört

19:40 | 2019. 15.
Varga Zsolt továbbjutó csapata a Dinamo Moszkva otthonában 13-11-re győzött. Ellenfele a hannoveri nyolcas döntőben a négy közé jutásért a Jug Dubrvonik lesz. A búcsúzó Eger a Barcelonetától otthon kapott ki 16-10-re.
Az FTC győzelemmel, az Eger vereséggel zárta a BL csoportkört
A Ferencváros nyugodtan, biztos hannoveri finalistaként várhatta a Bajnokok Ligája főtáblájának utolsó, tizennegyedik fordulóját, hiszen az A-csoport küzdelmeit a negyedik helyen záró FTC az előző körben már kivívta a németországi nyolcas döntőben való részvételt. Ennek ellenére a legrangosabb európai kupasorozat küzdelmeibe tizennyolc esztendő után visszatérő Fradi célja Oroszországban sem volt más, mint a győzelem.

A magyar bajnok moszkvai fellépése hosszas gólcsenddel vette kezdetét, az ötödik minutum végén Nikola Jaksics juttatta vezetéshez a vendég zöld-fehéreket. Dimitrii Kholod duplájával és Gavril Subotic emberelőnyben értékesített találával azonban 3-1-re fordított az első játékrész végére a Dinamo.

A második negyedben már záporoztak a találatok, és mivel a gólpárbajban Varga Dénes és Stefan Mitrovics vezérletével ezúttal a ferencvárosiak bizonyultak jobbnak, a térfélcserét követő folytatást Varga Zsolt tanítványai várhatták előnyből (7-5). Sőt, miután a magyar bajnok a harmadik negyedben ott folytatta, ahol a nagyszünet előtt abbahagyta, így a negyedik menetre már háromgólos vezetés mellett fordulhatott rá Varga Zsolt legénysége.

Az utolsó felvonásban rákapcsoltak a házigazda oroszok és felzárkóztak egyre, de Aaron Younger triplájával bebiztosította a győzelmet a Ferencváros. A zöld-fehérek 13-11-es sikerrel intettek búcsút a főtáblának és várhatják a júniusi, hannoveri nyolcas döntőt.

Egerben a házigazda szempontjából tét nélküli meccsen a magyar bajnoki bronzmeccs második felvonására készülő alakulat finoman szólva nem kezdett jól… Munarriz vezérletével egyértelműen a Barceloneta irányított, minden úgy történt, ahogy a spanyol együttes akarta. A csoportból a második helyen továbbjutó vendégek a nagyszünetig 9-2-es előnyt szereztek a Bitkesy-uszodában.

Dabrowski Norbert rutintalanabb legénysége – miként a korábbi meccseken is – a folytatásban is küzdött, ment előre, ami arra elegendő volt, hogy ne hízzon tovább a Barceloneta előnye, ekképpen az eredményjelző 10-16-os végeredményt jelzett.

FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA, FŐTÁBLA 
14. (UTOLSÓ) FORDULÓ 

A-csoport 

Dinamo Moszkva (orosz)-FTC-Telekom 11-13 (3-1, 2-6, 2-3, 4-3)
Gólszerzők: 
Lazarev 3, Kholod 3, Nagaev 2, Pijetlovics, Bychkov, Subotic, ill. Varga Dénes 4, Younger 3, Jaksics 2, Mitrovics 2, Sedlmayer, Kállay
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
 
ZF-Eger–CN Barceloneta (spanyol) 10-16 (2-6, 0-3, 3-3, 5-4)
Gólszerzők:
Sz. Rasovics 4, Sánta 2, Vlachopoulos 2, Avramovics, Gyárfás, ill., Munarriz 6, Vrlic 4, Granados 2, Prieto, Fernandez, Tahull, Perrone
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
AN Brescia (olasz)-Steaua Bucuresti (román) 13-9
Pro Recco (olasz)-Crvena Zvezda (szerb) 21-6

A végeredmény: 1. Pro Recco 42, 2. Barceloneta 31, 3. Brescia 29, 4. FTC 25, 5. Dinamo Moszkva 18, 6. Eger 15, 7. Steaua 6, 8. Crvena Zvezda 0 

B-csoport 
Waspo Hannover (német)-Mladost Zagreb (horvát) 14-9
Olympiakosz (görög)-BPM Sport Management (olasz) 11-5
Jug Dubrovnik (horvát)-Spandau 04 (német) 14-9
Kedden játszották: Jadran Split (horvát)-Szolnoki Dózsa 15-10

Az állás: 1. Dubrovnik 32, 2. Olympiakosz 30, 3. BPM Sport Management 27, 4. Szolnok 22, 5. Jadran Split 18, 6. Hannover 12, 7. Mladost 11, 8. Spandau 7 

A Nyolcas Döntőt (2019. június 6-8.) Hannoverben rendezik - így a német együttes mellett a B-csoportból három együttes jutott tovább! 

Nyolcas Döntő, Hannover – a program
2019. június 6., csütörtök
Negyeddöntő

Pro Recco–Waspo Hannover
CN Barceloneta–BPM Sport Management
Jug Dubrovnik–FTC-Telekom
Olympiakosz Pireusz–AN Brescia
2019. június 7., péntek
Elődöntő
Pro Recco/Waspo Hannover–Olympiakosz Pireusz/AN Brescia
Jug Dubrovnik/FTC-Telekom–CN Barceloneta/BPM Sport Management
Az 5-8. helyért
Pro Recco/Waspo Hannover–Olympiakosz Pireusz/AN Brescia
Jug Dubrovnik/FTC-Telekom–CN Barceloneta/BPM Sport Management
2019. június 8., szombat
Helyosztók (Döntő, 3. helyért, 5. helyért, 7. helyért)

Megosztás: