Íme, a magyar női vízilabda-válogatott nyári kerete!

09:00 | 2019. 6.
Bíró Attila, a magyar női válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 18-as keretét a 2019-es nyári válogatott mérkőzésekre, melyek között két olimpiai kvalifikációs eseményre is sor kerül: a június 4-9. közötti a budapesti Világliga Szuperdöntő, július 12-28. között pedig a dél-koreai FINA Világbajnokság.
Íme, a magyar női vízilabda-válogatott nyári kerete!
A Magyar Vízilabda Szövetség sajtóközleménye

Budapest, 2019. május 6., hétfő



Hétvégén véget ért a női bajnokság (az UVSE nyerte, a Dunaújváros végzett a második, a BVSC a harmadik helyen), ezzel új időszámítás kezdődik a női vízilabdában: a válogatott kerül előtérbe. Bíró Attila a magyar bajnokság, valamint az Európa-Kupa-, világliga-meccseken tapasztaltak alapján hétfőn megnevezte nyári keretét.

„Nagy meglepetés nem ért a bajnoki hajrában sem, többségben azok a játékosok domináltak a csapatiakban, akik nemzetközi rutint szereztek. A tizennyolcas keretben négy kapus található, lesz lehetősége az edzéseken mindenkinek bizonyítani” – fogalmazott a szövetségi kapitány.

A magyar női vízilabda-válogatottra számos kihívás vár a nyár folyamán, köztük a kevesebb mint egy hónap múlva kezdődő Világliga Szuperdöntőn hazai pályán is drukkolhatunk majd a lányoknak. A július 12-én kezdődő világbajnoki felkészülésben edzőtáborok és egy nemzetközi torna is segíti majd a válogatottat, melyről részletes tájékoztatást később adunk.

Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke a torinói Európa Kupa hatos döntőn személyesen tapasztalta, hogy válogatottunkat a nemzetközi elit a legjobbak közé sorolja, a megszerzett bronzérem is alátámasztotta mindezt: „A magyar női válogatott felveszi a versenyt bárkivel, optimista vagyok, hiszem, hogy a nyáron is lesz okunk az örömre. A szövetség mindent megtesz azért, hogy így legyen, mindenben támogatjuk, segítjük a csapatot. A Budapesten megrendezendő Világliga Szuperdöntő ismét ráirányítja majd a figyelmet a női vízilabdára, ez a nemzetközi esemény idén a legnagyobb hazai ünnepe lesz a magyar pólónak!”

A magyar női válogatott 2019-es nyári kerete
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC), Magyari Alda (Honvéd/POLO SC), Tóth Eszter (BVSC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (FTC), Faragó Kamilla (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Illés Anna (BVSC), Keszthelyi Rita (UVSE), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Eger), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

A magyar női válogatott stábja
Szövetségi kapitány:
Bíró Attila
Edző: Tóth László
Kapusedző: Áts Bertalan
Erőnléti edző: Ágó Renáta
Orvos: dr. Pavlik Attila
Gyúró: Horváth Ákos
Videoelemző: Buza Balázs
Pszichológus: dr. Csernus Imre
Dietetikus: Németh Boglárka

Megosztás: