Női bajnokság: egyenlített a BVSC

19:47 | 2019. 9.
Az egyik fél második győzelméig tartó elődöntőben káprázatos harmadik negyeddel fordított és döntötte el a mérkőzést Petrovics Mátyás csapata, így szombaton harmadik találkozó dönt a fináléba jutásról.
Női bajnokság: egyenlített a BVSC
A felek második mérkőzésének forgatókönyve abszolút eltért az előzőtől. Itt nem sikerült ellépnie egyik csapatnak sem az elején, sőt a mérkőzés feléig sem. Gyöngyössy Anikó hazai oldalon, Geraldine Mahieu vendég oldalon centerezett jól, plusz ki kell emelni Menczinger Katát, akinek döntő érdemei voltak csapata 4-3-as vezetésében.

Térfélcsere után azonban Petrovics Mátyás együttese rálépett a gázra, rendkívül érett játékkal (igaz ez Tóth Eszter feljavuló kapusteljesítményére, a határozott védekezésére, blokkokra, és ellenállhatatlan támadásokra) felőrölte ellenfelét. A nem teljesen egészséges Gurisatti Gréta ezúttal ott volt a vízben, főleg az újvárosi problémák közepette igyekezett kihúzni csapatát a gödörből – nem sikerült neki, 5-1-es harmadik etappal „robbantott” a BVSC.

Zuglói oldalon ki kell emelni, hogy külön extrák segítették a társaságot – gondolunk itt elsősorban Kele Nikolett és Utassy Kata lövésére, Farkas Tamara centergóljára vagy Kuna Szonja villanásaira. De minden hazai játékos megtette a magáét, így sikerült aztán a negyedik negyedet is profin lehozni. Érezhető volt, idővel Mihók Attila csapata beletörődött, hogy ez a parti a BVSC-é, így szombaton következhet a mindent eldöntő harmadik összecsapás a Komjádi-uszodában!

Női OB I
Elődöntő
2. mérkőzés
BVSC-Zugló–Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics 10-7 (2-2, 1-2, 5-1, 2-2)
Gólszerzők:
Farkas T. 2, Kuna 2, Gyöngyössy 2, Illés, Utassy, Leimeter, Kele, ill. Menczinger 2, Garda 2, Brezovszki, Ziegler, Vályi V.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1-1

További program
2. mérkőzés
2019. április 17., szerda

FTC-Telekom–UVSE-Hunguest Hotels, Népliget, 20:15

3. mérkőzés
2019. április 13., szombat

Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics–BVSC-Zugló, Komjádi-uszoda, 15:00

3. mérkőzés – ha szükséges
2019. április 20., szombat

UVSE-Hunguest Hotels–FTC-Telekom, Hajós-uszoda, 19:00

Megosztás: