„Teljesen rendben volt ez a meccs!”; Jöhet Montenegró!

21:25 | 2019. 19.
Az oroszok 10-8-as legyőzését követően Märcz Tamás elégedetten formálta szavait, hiszen a rövid felkészülés dacára is egységes, koncentrált volt csapata. De elégedetten értékelt Sedlmayer Tamás, Német Toni és Nagy Viktor is.
„Teljesen rendben volt ez a meccs!”; Jöhet Montenegró!
Mint beszámoltunk róla, férfiválogatottunk a győri Világliga/Európa Kupa-selejtezőn 10-8-ra legyőzte Oroszországot. Mindez azt jelenti, hogy válogatottunk az utolsó forduló eredményeitől függetlenül csoportelsőként várja majd az Európa Kupa zágrábi nyolcas döntőjét, amelyben a C-csoport másodikjával, Montenegróval játszik majd az elődöntőbe kerülésért.

Märcz Tamás szövetségi kapitány az összecsapás után ekképpen nyilatkozott: „Teljesen rendben volt ez a meccs. Mindig vannak hibák, de ami tetszett, hogy jól indult, koncentráltak voltunk, és remekül működött a védekezés. Az orosz válogatott erejét bizonyítja, hogy amikor volt egy kis megingásunk, akkor rögtön ott volt a nyakunkon. Így voltaképpen újra kellett kezdeni, újra meg kellett nyerni a mérkőzést, amit aztán a harmadik negyed végén, a negyed elején le is zárhattunk volna. Elégedett vagyok, nyolc gólon tartottunk az ellenfelet, ami elfogadhatónak mondható. Persze sokat tudunk még javulni. Kiemelném Erdélyi Balázst, aki a változások után más szerepkörben játszott most, és nagyon hasznos, jó teljesítményt nyújtott, illetve Sedlmayer Tamást, aki másodszor nyújtott extrát beugróként, ami figyelemreméltó produkció.”

„Már rögtön az elején sikerült megvalósítanunk azt, amit szerettünk volna, ennek is volt köszönhető, hogy elléptünk 6-1-re. A folytatásban azonban pontatlanok voltunk és nem tudtuk góllal befejezni a helyzeteinket. Ezzel csak a saját dolgunkat nehezítettük meg, mert az oroszok ezt kihasználva feljöttek a nyakunkra. Amikor lett volna lehetőségünk még jobban szétnyitni az ollót és eldönteni a mérkőzést, nem éltünk vele, de ennek ellenére győztünk és sikerült itthon tartanunk a három pontot" - értékelt a három találatig meg sem álló Sedlmayer Tamás.
 
„Sikerült úgy kezdnünk, ahogy terveztük és elhúztunk öt góllal, majd a második félidőben mintha visszavettünk volna a tempóból, ők pedig ezt kihasználva felkapaszkodtak. Mi azonban újra meg tudtunk lépni, ami a csapat erejét is mutatja, és behúztuk a meccset. Mindannyian tudtuk, és erre is készültünk, hogy fizikálisan nagyon erős, és gyors játékosok alkotják az ellenfelet. Talán az volt a legnehezebb, hogy tartani tudjuk az iramot és ne fáradjunk el jobban, mint ők. Ez sikerült, ahogyan a taktikai utasításokat is megvalósítottuk, amit a kapitány kért tőlünk" - vélekedett Német Toni.
 
Nagy Viktor így látta a találkozót: „Szenzációsan kezdtük a mérkőzést, és jól is játszottunk, egészen 6-1-ig. Akkor sajnos elhittük, hogy ez egy nagyon könnyű meccs lesz és elkönnyelműsködtük a helyzeteinket, valamint a védekezésünk sem zárt tökéletesen. Ajándékoztunk nekik néhány könnyű gólt, aminek az lett az eredménye, hogy feljöttek a nyakunkra - a végén már egy volt közte, sőt, az egyenlítésért támadhattak. Mi azonban megráztuk magunkat, és sikerült behúznunk a győzelmet, aminek szerintem a közönség örült a legjobban, mert egy sima és unalmas találkozónak ígérkező találkozóból egy izgalmas összecsapás kerekedett ki. Köszönjük mindenkinek, akik kilátogattak az uszodába, és azoknak is, akik a televízió képernyőjén keresztül biztattak bennünket, kiszurkolták a győzelmet."

Férfi Világliga/Európa Kupa-selejtező, 5. játéknap, A-csoport
MAGYARORSZÁG–OROSZORSZÁG 10-8 (4-1, 2-2, 3-2, 1-3)
Győr, vezette:
Schapers (holland), Kourtidis (görög)

Magyarország: Nagy V. – Manhercz 1, Vámos 1, Német 1, Jansik D., Kovács G., Varga D. 2. Csere: Angyal, Sedlmayer 3, Erdélyi 1, Bátori 1, Bedő. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás

Oroszország: Fedotov – Suchkov, Merkulov 2, Nagaev, Kholod 1, Lisunov 1, Shepelev 1. Csere: Kiselev, Dereviankin, Koptsev, Kharkov 3, Vasilev. Szövetségi kapitány: Sergey Evstigneev

(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmények
A-csoport:

Málta-Németország 9-18
B-csoport:
Spanyolország-Ukrajna 17-2
Hollandia-Görögország 6-12
C-csoport:
Franciaország-Olaszország 4-6
D-csoport:
Szerbia-Románia 13-6

Az állás
A-csoport:
1. Magyarország 14, 2. Oroszország 9, 3. Németország 7, 4. Málta 0
B-csoport: 1. Spanyolország 12, 2. Görögország 12, 3. Hollandia 6, 4. Ukrajna 0
C-csoport: 1. Olaszország 10, 2. Montenegró 5, 3. Franciaország 0
D-csoport: 1. Szerbia 8, 2. Horvátország 7, 3. Románia 0

További program
6. játéknap, 2019. március 12.
A-csoport:
Németország-Oroszország
Málta-Magyarország
B-csoport:
Ukrajna-Görögország
Spanyolország-Hollandia
C-csoport:
Montenegró-Franciaország
D-csoport:
Horvátország-Szerbia

Az Európa Kupa nyolcas döntőjét 2019. április 5-7. között Zágrábban rendezik.
Megosztás: