Ruzai felmérő, avagy az oroszok elleni meccs következik

17:00 | 2018. 12.
Férfiválogatottunk kedden magyar idő szerint 17 órától Oroszország ellen vívja második Világliga/Európa Kupa-selejtezőjét. Märcz Tamás szövetségi kapitány nehéz meccsre számít, de bízik játékosaiban.
Ruzai felmérő, avagy az oroszok elleni meccs következik
Szolnok után Ruza, avagy az „új időszámítás" második feladata következik: a Világliga/Európa-kupa-selejtezőben Oroszország az ellenfél. Az első akadályt magabiztosan vette a csapat, Németország ellen 17-9-re győzött - nem titok, a keddi összecsapást jóval kiegyenlítettebbnek jósolják a szakemberek. De nehéz mérkőzésre számít a szakmai stáb is.
 
Märcz Tamásnak ráadásul nem egyszerű a feladata, lévén ezúttal hazai edzés nélkül utazott el a társaság - éppen ezért felvezetőjét így kezdte: „Tekintettel arra, hogy jó néhányan ott voltak a kertből a nyári tornákon, számítok a korábban begyakorolt, a németek ellen felfrissített elemek végrehajtására, illetve a múltkori új elemek ismeretére. A kinti edzésen emlékeztető jelleggel persze végigmegyünk majd rajtuk, illetve a megbeszélésünk során a múltkor elkövetett hibákra is igyekszünk majd felhívni a játékosok figyelmét."
 
A kapitány hozzátette, az efféle „találkozunk-utazunk-játszunk" mérkőzéseken értelemszerűen nagyon sok múlik az egyéni teljesítményeken, ami különösen igaz lehet válogatottunkra, lévén több klubcsapatból jön össze a keret: „Nincs meg az az összeszokottság, mint mondjuk az Olympiakoszra épülő görögöknél vagy a Barcelonetára épülő spanyoloknál, ezért az évközi találkozóinkon különösen fontosak az egyéni kvalitások."
 
Az orosz válogatott a hírek szerint nagyon készül a mieinkre, szeretné hazai közönsége előtt bizonyítani, felveszi a versenyt - ezzel kapcsolatban Märcz Tamás megjegyezte: „Sokat fejlődtek az elmúlt időszakban, amelyhez nagyban hozzájárul, hogy Jevsztygnyejev és Zakirov személyében két korábban külföldön játszó, nemzetközileg is jegyzett pólós, két jó szakember ült a kispadra. Látszik, hogy jól és hatékonyan dolgoznak, masszív csapatot hozzak össze, amely odahaza mindenkire veszélyes lehet. Az Európa-bajnokság helyosztóján nem játszottunk jól ellenük, ők pedig hozták, amit tudnak, így nyertek. Persze mindig különleges egy ilyen helyosztó hangulata, hiszen rengeteget számít a motiváció, hogy ki mennyire csalódott - nos, ezt talán nem is kell részletesebben ecsetelni... Remélem, abból a meccsből is tanultunk! A cél természetesen a győzelem, ez nem kérdés! Játékosaink erőltetett menetben vannak, de ennek ellenére senkinél sem látok fizikai problémát, mindenki jó erőben van."
 
A szövetségi kapitány azt sem titkolja, hogy folyamatosan szem előtt tartja játékosait, újabb és újabb információk birtokába kerül az ilyen mérkőzések előtt, alatt és után, ami nagyban segíti munkáját, főként azét, mert mint mondta: „Kizárólag csapatban gondolkodom, nekünk ez lehet a sikerességünk kulcsa! Nézem, nézzük, hogy miként tudunk a legjobban csapatként funkcionálni, kik azok, akik szinkronban tudnak lenni a többiekkel. Ugyan most kétség kívül a 19-es bő keretre támaszkodom, de ez közel sem jelenti azt, hogy zárt lenne a keret, sőt azt sem, hogy aki benne van, az hátradőlhet. Mindig vannak elgondolkodtató produkciók pró és kontra, szóval adott esetben be lehet még kerülni, de ad abszurdum ki is lehet esni a keretből."
  

A helyi idő szerint kedden 19 órától (magyar idő: 17 óra) kezdőd találkozót a helyszínen tekinti meg Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke is. A csapat ma délelőtt a KLM segítésével utazott Oroszországba.

A keret
Kapusok: Nagy
 Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)

Férfi Világliga európai selejtező, egyben Európa Kupa-selejtező
A további program

2. játéknap, 2018. november 13.
A-csoport:

Németország-Málta
Oroszország-Magyarország
B-csoport:
Ukrajna-Spanyolország
Görögország-Hollandia
C-csoport: 
Olaszország-Franciaország
D-csoport:
Románia-Szerbia

3. játéknap, 2018. december 11.
A-csoport:

Oroszország-Németország
Magyarország-Málta
B-csoport:
Görögország-Ukrajna
Hollandia-Spanyolország
C-csoport:
Franciaország-Montenegró
D-csoport:
Szerbia-Horvátország

4. játéknap, 2019. január 29.
A-csoport:

Oroszország-Málta
Németország-Magyarország
B-csoport:
Görögország-Spanyolország
Ukrajna-Hollandia
C-csoport:
Olaszország-Montenegró
D-csoport:
Románia-Horvátország

5. játéknap, 2019. február 19.
A-csoport:

Málta-Németország
Magyarország-Oroszország
B-csoport:
Spanyolország-Ukrajna
Hollandia-Görögország
C-csoport:
Franciaország-Olaszország
D-csoport:
Szerbia-Románia

6. játéknap, 2019. március 12.
A-csoport:

Németország-Oroszország
Málta-Magyarország
B-csoport:
Ukrajna-Görögország
Spanyolország-Hollandia
C-csoport:
Montenegró-Franciaország
D-csoport:
Horvátország-Szerbia

Az Európa Kupa nyolcas döntőjét 2019. április 5-7. között később kijelölendő helyszínen rendezik.
Megosztás: