21-es nyári keret a szombathelyi U18-as vb-re

10:59 | 2018. 11.
Horváth János szövetségi edző kijelölte keretét az augusztus 11-19. között esedékes világbajnokságra.
21-es nyári keret a szombathelyi U18-as vb-re
Van némi bizonytalansági faktor…

Kezdjük ott, hogy egyelőre nincs arról információ, hogy valóban 13+2 játékos nevezhető a tornára, vagy marad a 13 – „Éppen ezért a terveimmel ellentétben nem 18, hanem 21 játékost hívtam a keretbe” – tette hozzá Horváth János szövetségi edző.

Akinek még nagyobb fejtörést okozhat (mint ahogy persze minden rivális szakvezetőnek), hogy vajon milyen szabályok lesznek majd a világbajnokságon? Ismeretes, a FINA budapesti ülésén megfogalmazott módosítási javaslatok közül jó néhányat szeretnének tesztelni a szombathelyi vb-n, de hogy melyikeket, egyelőre nincs hír…

„Nem egyszerű a helyzet, készülünk, aztán meglátjuk mi lesz… Nyolc hetünk lesz együtt, ebben benne lesz két torna: július 21-22-én az OMV-kupa, majd egy héttel a világbajnokság előtt utazunk Belgrádba, a hagyományos Comen-kupára, ahol az összes élcsapat képviselteti majd magát. Egy amerikai egyetemei csapattal, és az U19-es válogatottal is játszunk majd edzőmeccseket, ami annak is köszönhető, hogy ezúttal jóval nyugalmasabb felkészülést remélek. Tavaly ugyanis a felnőtt világbajnokság miatt minden héten máshol kellett edzenünk, míg most végig a Margitsziget lesz a bázisunk” – fogalmazott Horváth János.

Az U18-as fiú vb-keret
Kapusok:

Grieszbacher Márk – KSI
Korom Dániel – Vasas
Tóta Gergő – Eger

Mezőnyjátékosok:
Aranyi Máté – UVSE
Baksa Benedek – UVSE
Bóbis Botond – KSI
Csorba Tamás – BVSC
Dala Döme – UVSE
Ekler Bendegúz – AVUS
Fekete Gergő – Debrecen
Fodor Olivér – BVSC
Konarik Ákos – UVSE
Pető Attila – KSI
Sári András – Eger
Schmölcz Norman – KSI
Sólyom Levente – BVSC
Szeghalmi Zsombor – Szolnok
Szieben László – UVSE
Szőke Benedek – FTC
Tóth Gyula – Szentes
Vékony Ákos – KSI


Megosztás: