Szolnoki címvédés vagy 18 év után Fradi-siker? Ma minden eldől!

08:36 | 2018. 26.
Az E.ON Férfibajnokság döntőjében a mindent eldöntő 5. felvonás következik. A 17 órakor kezdődő összecsapásra minden jegy elkelt, aki nem jutott belépőhöz, az M4 Sport élő közvetítésén keresztül láthatja a csatát.
Szolnoki címvédés vagy 18 év után Fradi-siker? Ma minden eldől!
Nincs mese, dönteni kell.

Élhetnénk azzal az elpuffogtatott frázissal, hogy mindkét csapat megérdemelné a bajnoki címet, ám a finálé szépségét többek között pont az adja, hogy valamelyik fél egy árnyalattal minimum a másik fölé kerekedik. Lehet ez egyetlen pillanat a meccs végén, egy rosszul lőtt vagy bravúrral kivédett ötméteres, egy rossz passz, egy blokkról bepattanó mázlis lövés. Bármi.

Éppen ezért ebben a párharcban, így, 2–2-es összesítés után ember legyen a talpán, aki képes esélyt latolgatni, aki képes megjósolni, melyik csapat bírja jobban idegekkel. Mert ez már az idegek harca is.

Szóval, FTC–Szolnok, férfibajnoki döntő, 5. felvonás.

„Harcos férfiakra van szükség. Őrültekre, akik elhiszik, hogy megnyerhetik ezt a bajnoki címet. Már bebizonyítottuk, hogy a Szolnok sem verhetetlen, ezért hinnünk kell magunkban. Azt kell elővennünk, amit már megcsináltunk és egy kicsit nagyobb nyugalommal kihasználni a helyzeteinket és akkor nyerhetünk” – hívta csatába övéit Varga Zsolt, a fővárosiak vezetőedzője.

A csapat olimpiai- és világbajnoka, Varga Dániel is szentül hisz a sikerben, ugyanakkor szerint is nehéz volna jósolni – az FTC-médiának így vezette fel az összecsapást:

A Szolnok mestere, Cseh Sándor nem szeretné túlbonyolítani a dolgokat, mint megjegyezte: „Nem hiszem, hogy jól járnánk, ha itt most azt gondolnánk, hogy ez a mérkőzés teljesen más lesz, mint az eddigiek. Pontosan az a lényeg, hogy amennyire tudjuk, próbáljuk meg fejben leegyszerűsíteni a dolgokat. Meg fogjuk beszélni a taktikát és mindenki megcsinálja a saját dolgát ugyanúgy, ahogy eddig."

A vendégek pekingi bajnok centere, Kis Gábor óvatosan fogalmazta meg gondolatait: „Jól hangzik, hogy most mi lendületben vagyunk és a Fradit meg tudtuk állítani két meccs erejéig. De az az igazság, hogy úgy kaptunk ki az első két meccsen, hogy a harmadik negyed közepén már közünk sem volt a meccshez. Úgyhogy elképesztően jó csapattal játszunk. Egyelőre azért én azt gondolom, hogy ők az esélyesek: otthon játszanak, a csapatuk is valamivel hosszabb, mint a miénk, és a felkészülésük megengedte nekik, hogy egy ilyen helyzetre is felkészüljenek. Már sok döntőt játszottam, sokat meg is nyertem, de talán ez lenne a legnagyobb dolog, hogy ha egy Fradit megvernénk úgy, hogy ők az esélyesek és 0-2-ről tudunk fordítani. Én azt mondom, hogy ez páratlan lenne.”

Szóval, ki így, ki úgy éli meg a meccs előtti napokat. Egy biztos: ma döntésre viszik a dolgot. Valaki ünnepelhet majd a Komjádi-uszodában. Hogy ki, arról még a szakemberek is óvatosan értekeznek.

A találkozó – amelyre már elfogytak a belépők! – 17 órakor kezdődik, Székely Balázs és Csanádi Zsolt lesz a két játékvezető, az M4 pedig élőben közvetíti.

E.ON Férfibajnokság, döntő, 5. mérkőzés
FTC-PQS Waterpolo–Szolnoki Dózsa, 17:00, tv: M4 Sport
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–2

Megosztás: