Országos edzői konferencia, nagynevű előadók!

13:20 | 2018. 24.
A Párizs 2024 nevet viselő konferencián előadást tart dr. Kemény Dénes, dr. Molnár Tamás, dr. Faragó Tamás, Märcz Tamás, Bíró Attila, Benedek Tibor és Merész András. A Duna Arénában megtartandó eseményre már több mint 150-en regisztráltak!
Országos edzői konferencia, nagynevű előadók!
A Párizs 2024 nevet viseli az az országos edzői konferencia, amelyet május 28-án, hétfőn a Duna Arénában tartanak meg. Mint beszámoltunk róla, ezen az eseményen mutatják be az augusztusban induló új szövetségi utánpótlás programot, amely során a sportágat űző közel 10 ezer, 12-19 év közötti gyermek mindegyikének át kell esnie az egységes, objektív felmérőn.

„A Faragó Tamás vezette Szakmai Testület kezdeményezte egy ilyen konferencia megrendezését, amelynek kedvező a fogadtatása. Javaslatomra mindezt összevontuk a Magyar Vízilabda Szövetség kiemelt utánpótlás-programjának, a Párizs 2024-nek a bemutatásával, így nyugodtan mondhatom, rendkívül hasznos napnak nézünk elébe. Az érdeklődés nagy, 150 feletti létszámot regisztráltunk már, de várjuk még a jelentkezőket” – tudatta Merész András, a Magyar Vízilabda Szövetség sportszakmai igazgatója. A részvétel regisztrációhoz kötött, amelyről a klubok egy héttel ezelőtt levélben kaptak értesítést. A konferencia május 28-án 9-10 óra között a regisztrációval indul majd, és 10 órától várhatóan 16:30-ig tart.

S hogy kik lesznek az előadók? Nos, a lista erős, hiszen dr. Kemény Dénes MVLSZ-elnök köszöntője után dr. Faragó Tamás a „A labdatechnika fejlesztése és alkalmazása a mai vízilabda játékban” címmel tart felszólalást, majd ismét pódiumra lép Kemény Dénes, akinek a „A Komjádi kupa tanulságai a Tokiói olimpia tükrében” címet viseli az előadása. Ezt követően kerül sor Merész András által a „Párizs 2024 – országos utánpótlás teszt” kiemelt felmérő bemutatására, majd egy kávészünetet követően a dr. Molnár Tamás, Märcz Tamás, Bíró Attila trió – „Quo vadis vízilabda?” címet viselő kerekasztal beszélgetése következik. Bíró Attila utána a „Tapasztalatok és trendek a nemzetközi női vízilabdában” címmel tart előadást, majd Benedek Tibor következik, akinek ezt a címet viseli a felszólalása: „Utánpótlás szakmai igazgatói feladatok az egyesületi képzésben.” Az előadások sorát Märcz Tamás zárja a „Tapasztalatok és trendek a nemzetközi férfi vízilabdában” című beszédével, majd Merész András zárszavával, várhatóan 16:30 tájban ér véget a konferencia.

„A jövőkép keresése! – fogalmazta meg a konferencia megálmodója, dr. Faragó Tamás a fő célt. – Jó volna a magyar vízilabda szerepét visszavenni – gondolok itt elsősorban arra, hogy amíg korábban mi határoztuk meg, merre is fejődjön ez a játék, mi mutattuk az irányt, addig jó ideje kiadtuk a kezünkből, és más országok vízilabda kultúráját, edzéselméletét, taktikáját próbáljuk követni. Örülök, hogy nagy létszámban egy ilyen konferencián ezekről is tudunk majd értekezni, mert bizony szép kihívás előtt állunk. Ha okosak vagyunk, akkor pontosan meg tudjuk határozni, hogy a vízilabda milyen lehet majd, merre kellene tartania, és ehhez egy ilyen konferenciával megtalálhatjuk, miben is vagyunk lemaradva, merre is kellene továbblépnünk. Érdekesség, dr. Somóczy Lóránt 1966-ban arról panaszkodott, hogy a póló a technikai felől sajnos a fizikai irányba mozdult el. Hangsúlyozom, 1966-ban. Szóval, lesz mit átbeszélnünk…”
Megosztás: