Jó helyen, jó hangulatban – már Pontevedrában a csapat

14:26 | 2018. 21.
Bíró Attila beszámolt róla, hogy minden a tervek szerint ment eddig, jó hangulatban készül a csapat. Gangl Edina kiemelte, hogy a formálódó, fiatal társaságnak szüksége van sikerélményekre, ilyen lehet egy jó Európa Kupa-eredmény is.
Jó helyen, jó hangulatban – már Pontevedrában a csapat
Női válogatottunk kedden este Portón keresztül megérkezett Pontevedrába, ahol csütörtökön az Európa Kupa hatos döntőjében Oroszország ellen játszik az elődöntőbe jutásért.

Bíró Attila és Gangl Edina még az elutazás előtt állt kameránk elé, hogy összefoglalja, mit vár a spanyolországi napoktól:

A szövetségi kapitányt két edzés között értük el a helyszínen, röviden beszámolt arról, mi a helyzet a csapattal: „A legfontosabb, hogy minden a tervek szerint ment eddig, nem ért bennünket semmi meglepetés. Az utazás is rendben volt, ma délelőtt már edzettünk a meccshelyszínen, ami egy impozáns, ötvenes uszoda. Ma még videózás, és egy újabb tréning vár ránk este, egymagunk leszünk, hiszen az oroszok utánunk érkeznek. Jó, szép helyen vagyunk, nincs semmi zavaró tényező, nyugodtan tudunk készülni a csütörtöki mérkőzésre. A hangulat jó, a szombati pozitív Euroliga-eredmények érződnek a társaságon.”

A magyar válogatott – amely a hatos döntő után nem utazik haza, hanem jövő kedden ugyanott játszik a világbajnoki ezüstérmes spanyolokkal a világligában – csütörtökön az oroszokkal találkozik az elődöntőbe jutásért, a párharc győztesére pedig a házigazda vár a négy között.

Az Európa Kupa Hatos Döntőjén játszó keret
Kapusok: Gangl
Edina (UVSE), Kasó Orsolya (FTC)
Mezőnyjátékosok: Csabai Dóra (UVSE), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Gyöngyössy Anikó (BVSC), Horváth Brigitta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Kuna Szonja (BVSC), Leimeter Dóra (BVSC), Máté Zsuzsanna (BVSC), Parkes Rebecca (UVSE), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Vályi Vanda (Dunaújváros)

Női válogatottunk márciusi programja
Európa Kupa Hatos Döntő – 2018. március 22-24., Pontevedra
Az elődöntőbe jutásért – március 22.

Hollandia–Olaszország, 17:00
Magyarország–Oroszország, 18:45
Az 5. helyért, 17:00 – március 23.
Elődöntő – március 23.
Hollandia/Olaszország–Görögország, 18:45

Magyarország/Oroszország–Spanyolország, 20:30
Helyosztók – március 24.
A 3. helyért, 12:00
Döntő, 14:00

Világliga, európai selejtező, 5. forduló, 2018. március 27.
Spanyolország–Magyarország, Pontevedra, 21:30
Az állás:
1. Spanyolország 9 pont (38-33), 2. Hollandia 6 pont (31-31), 3. Magyarország 6 pont (33-35), 4. Oroszország 3 pont (33-36)

Megosztás: