E.ON Férfibajnokság: a BVSC elvitte a pontokat Miskolcról

21:15 | 2018. 11.
Szűcs Levente együttese a kiélezett mérkőzésen a harmadik negyedben nyújtott teljesítményére alapozva végül jobb volt a hajrában, és 12–11-re nyert.
E.ON Férfibajnokság: a BVSC elvitte a pontokat Miskolcról
Már a mérkőzés elején érződött, nem mindennapi este lesz ez – alaposan egymásnak estek ugyanis a felek. Mármint klasszikus vízilabdában. Gól itt, gól ott, vezetés itt, vezetés ott – a hazaiaknál Alex Bowen, átellenben Pásztor Mátyás szerzett két gólt, egy negyed után 4–4 állt a táblán.

A második negyedben 5–5-ig ment minden a „megszokott” mederben, amikor aztán Sike József csapatának sikerült meglépnie két góllal: Szasa Misics, majd Bowen volt eredményes. De volt válasza erre a zuglói alakulatnak, hiszen előbb Csapó Miklós szépített, majd 5 másodperccel a dudaszó előtt Létay Krisztián balosa villant szabaddobásból.

Fordulás után pedig már újra vezetett a BVSC: egy-egy kihagyott fór után Sugár Péter megúszásból mattolta a Csoma Kristófot váltó Kósik Somát. Sőt miután Ambrus Ferenc centerben kiharcolt egy kiállítás, Létay pedig pontos volt, már a vendégek vezettek két góllal. A Miskolcnak nem volt válasza, fórban sem – ám a negyedik negyed elején Bowen negyedik gólja felhozta egy gólra csapatát. A nagy csatában aztán volt lehetősége az egyenlítésre is a házigazdának, ám végül Sugár szerzett akciógólt, 4:49-cel a vége előtt így 10–8-ra vezetett a BVSC.

Nem adta fel persze a Miskolc, Halek Márton rögvest válaszul eredményes volt, de újra képesek voltak a vendégek kettőre növelni előnyüket, hiszen Vadovics Viktor kiállítását Várnai Kristóf büntette góllal. Halek elkapta a fonalat, fórból is gólt jegyezve igyekezett tartást adni csapatának, ám Várnai személyében úgymond az emberére akadt – utóbbi harmadszor is gólt lőtt. A Miskolc 30 másodperccel a vége előtt Berta József révén jött újra egy gólra fel, ám ez kevés volt, a BVSC így megtartva a harmadik negyedben szerzett előnyéből egyet végül révbe ért, és 12–11-gyel elvitte a pontokat.

Sike József, a Miskolc vezetőedzője: „Ez a találkozó egy állomást jelent, de messze még a bajnokság vége. Tanulni és okulni kell a hibákból, ugyanis rendkívül fegyelmezetlenül játszottunk. Mi csak húsz, ellenfelünk viszont hetvenöt százalékban jobban alkalmazkodott a játékvezetői stílushoz, azt is mondhatom, szépen megoldották ezt a feladatot. Nálunk a kapusteljesítmények sem voltak kiemelkedőket, de megyünk tovább az úton.”

Szűcs Levente, a BVSC vezetőedzője: „Örülök a győzelemnek, ugyanis az utóbbi időben csapatunk adós maradt a jó játékkal. Igaz, most sem csillogtunk, mert egy rendkívül küzdelmes találkozón szereztük meg a pontokat. Ez a győzelem azonban csak akkor ér valamit, ha a Honvédot hazai környezetben meg tudjuk majd verni. Hirtelenjében nem is emlékszem, hogy Miskolcon mikor nyertünk, de mivel fejben talán jobban bírtuk, elégedettek lehetünk.”
 
E.ON Férfibajnokság
Felsőház, 4. forduló
PannErgy-Miskolci VLC–BVSC-Zugló 11–12 (4–4, 3–3, 0–2, 4–3)
Gólszerzők:
Bowen 4, Misics 2, Halek 2, Milicsics, Nagy Á., Berta, ill. Várnai 3, Pásztor 2, Létay 2, Sugár 2, Csapó, Kovács P., Mészáros Cs.
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

Az állás
1. Szolnok 51
2. FTC 51
3. Eger 46
4. OSC 39
5. Miskolc 29
6. Honvéd 29
7. BVSC 28
8. Debrecen 17
Megosztás: