A Versenybíró bizottság felhívása

20:54 | 2018. 19.
A Versenybíró bizottság felhívása
Tisztelt Sportvezetők,
 
A VB az elmúlt időben számos esetben tapasztalta, hogy az utánpótlás bajnokságokban résztvevő sportszervezetek nem tartják be a mérkőzések kiírására vonatkozó szabályokat, ezért felhívjuk a figyelmüket a VSz. irányadó rendelkezéseire:
 
48. (2) „...utánpótlás bajnokságokban tanítási napokon mérkőzéseket legkorábban 16.00 órakor lehet elkezdeni."
(3) „Ezen általános előírástól eltérni csak a VB előzetes engedélye alapján és az érdekelt csapatok közös, írásos megegyezése esetén lehet."
 
A Bizottság továbbá észlelte, hogy növekvő tendenciát mutat azon esetek száma, amikor a csapatok elmulasztották a mérkőzést megelőző kötelezettségeik teljesítésére előírt határidőket, ezért külön kiemeljük a következőket:
 
az orvosnak a mérkőzés kezdete előtt 30 perccel a helyszínen kell lennie (VSz. 53.)
a résztvevő csapatok kötelesek a rajtlistáthiánytalanul, olvashatóan kitöltve legkésőbb 30 perccel a mérkőzés kezdő időpontját megelőzően az ellenőrnek átadni (VSz. 59.).
 
A VSz-ben megszabott időpontok figyelmen kívül hagyása amellett, hogy megnehezíti a rendezvényre delegált hivatalos személyek munkavégzését, büntetés kiszabását vonja maga után.
 
A fent leírt indokokra tekintettel felhívjuk a figyelmüket, hogy fokozott körültekintéssel járjanak el a megjelölt rendelkezések betartása érdekében.
 
Üdvözlettel:
 
MVLSZ VB
 
Megosztás: