Somorja remek volt, de most durvul a tempó

10:55 | 2017. 21.
A csodálatos rávezető hét után immáron teljes kerettel Budapesten folytatja vb-felkészülését a női válogatott, amely szombaton máris egy felettébb rangos kínai tornára utazik, amelyet majd a világliga Szuperdöntő követ.
Somorja remek volt, de most durvul a tempó
„Ez jó volt.”

Általános vélekedés, hogy a világbajnoki felkészülést hétfőn elkezdő női válogatottunk remek hetet zárt az X-BIONIC Sport Center 26 olimpiai sportág igényeit kiszolgáló somorjai központban, csodálatos körülmények között edzhetett. A játékosok a hétvégére pihenőt kaptak, hétfőtől a Margitszigeten folytatódnak a tréningek. Nem titok, mostantól keményebb, izzasztóbb napok várnak a hölgyekre – pedig Szlovákiában sem unatkoztak…

„Noha egy-két nap esetleg soknak is tűnt nekik edzés szempontjából – mást ne mondjak, a megérkezéskor teljesített négyezer méter úszás, amit másnap megismételtünk –, mégis afféle rávezető héten vagyunk túl – fogalmazott Bíró Attila. – Igyekeztük mellékprogramokkal színesíteni a napokat, szerdán és pénteken lazára fogtuk. Optimális körülmények között, fantasztikus időben zajlottak a csapatépítő programok.”

A szövetségi kapitány maga is beszállt például a házi strandröplabda-bajnokságba, sőt a Keszthelyi Rita, Garda Krisztina, Csabai Dóra trióval együtt döntőbe jutott, ahol a Tóth Lászlóval „gyengített” riválist múlta felül…

A konditeremben kisebb bokaficamot szenvedő Gurisatti Grétát kivéve mindenki egészségesen térhetett haza, de nem kell megijedni, a dunaújvárosiak játékosánál sincs nagy baj, ő is ott lesz hétfőn a társak között.

Amúgy a közös napokat egy hangulatos mosonmagyaróvári délután zárta, köszönhetően az odavalósi Gangl Edina szüleinek, akik vendégül látták az egész csapatot. „Fantasztikus pillanatok voltak, húsleves, marhapörkölt, sok nevetés, és végül egy célzóvíz nélkül lezajló íjász-viadal” – mondta a kapitány, aki a második héten már számíthat az Egyesül Államokban tanuló és pólózó két Európa-bajnokára, Antal Dórára és Illés Annára is. Velük lesz teljes a társaság, amely a Széchy medencében, illetve a munkálatok miatt egy külsős helyszínen található konditeremben Ágó Renáta erőnléti edző irányítása mellett kezd csak igazán bele a melóba. Szombaton pedig utazás a nyolccsapatos kínai Kunshan-kupára, amelyen Ausztrália, Görögország és Japán ellen játszik a keresztbejátszás előtt. A másik csoportban a házigazda mellett az Egyesült Államok, Oroszország és Hollandia küzd, szóval rögvest nívós tornán kell majd a hölgyeknek bizonyítaniuk. Ráadásul utána rögvest a világliga sanghaji Szuperdöntője vár a mieinkre, szóval durvul majd a tempó, de nagyon.

A női válogatott világbajnoki 18-as kerete
Kapusok: Bolonyai
Flóra (BVSC), Gangl Edina (UVSE), Kasó Orsolya (Dunaújváros)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra (Berkeley Egyetem, amerikai), Bujka Barbara (Szeged), Czigány Dóra (UVSE), Csabai Dóra (UVSE), Illés Anna (Berkeley Egyetem, amerikai), Garda Krisztina (Dunaújváros), Gurisatti Gréta (Dunaújváros), Keszthelyi Rita (UVSE), Menczinger Kata (Dunaújváros), Parkes Rebecca (Eger), Somhegyi Noémi (Dunaújváros), Szilágyi Dorottya (Dunaújváros), Szücs Gabriella (UVSE), Takács Orsolya (BVSC), Tóth Ildikó (UVSE)

VIZES VB 2017

A NŐI TORNA CSOPORTJAI

A-csoport:
Olaszország, Brazília, Kanada, Kína
B-csoport: Új-Zéland, Dél-Afrika, Spanyolország, Egyesült Államok
C-csoport: Japán, Hollandia, MAGYARORSZÁG, Franciaország
D-csoport: Ausztrália, Oroszország, Kazahsztán, Görögország

JÚLIUS 16., VASÁRNAP

9:30: Olaszország–Kanada
10:50: Brazília–Kína
12:10: Új-Zéland–Spanyolország
13:30: Dél-Afrika–Egyesült Államok
17:30: Hollandia–Franciaország
18:50: Ausztrália–Kazahsztán
20:10: Japán–MAGYARORSZÁG
21:30: Oroszország–Görögország

JÚLIUS 18., KEDD

9:30: Egyesült Államok–Spanyolország
10:50: Új-Zéland–Dél-Afrika
12:10: Japán–Hollandia
13:30: Görögország–Kazahsztán
17:30: Ausztrália–Oroszország
18:50: Kína–Kanada
20:10: Franciaország–MAGYARORSZÁG
21:30: Olaszország–Brazília

JÚLIUS 20., CSÜTÖRTÖK

9:30: Japán–Franciaország
10:50: Ausztrália–Görögország
12:10: Oroszország–Kazahsztán
13:30: Olaszország–Kína
17:30: Brazília–Kanada
18:50: Új-Zéland–Egyesült Államok
20:10: Hollandia–MAGYARORSZÁG
21:30: Dél-Afrika–Spanyolország

További program
Július 22., szombat

A nyolc közé jutásért:
C2–D3
C3–D2
A2–B3
A3–B2

Július 24., hétfő

Negyeddöntő:
A1–C2/D3
B1– C3/D2
C1– A2/B3
D1–A3–B2

Július 26., szerda

Elődöntő:
A1–C2/D3 győztese–B1–C3/D2 győztese
C1– A2/B3 győztese–D1–A3–B2 győztese

Július 28., péntek

Döntő, a 3. helyért
Megosztás: