A vízilabdás nyár hazai fénypontja: idén ötödször Vodafone Kupa a Margitszigeten

16:38 | 2015. 30.
„A Vodafone Magyarország meghosszabbította a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) támogatásáról szóló szerződést” – jelentette be kedden Dr. Beck György a Vodafone Magyarország, és Dr. Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke. Mint mondták, a hosszú évek óta tartó sikeres együttműködés keretében rendezik meg július 9-11. között a hagyományos Vodafone Kupát, amely a magyar férfi vízilabda válogatott számára az utolsó jelentős, többnapos felkészülési torna lesz a kazanyi vizes világbajnokság előtt.
A vízilabdás nyár hazai fénypontja: idén ötödször Vodafone Kupa a Margitszigeten
A Vodafone Kupán a világbajnoki címvédő Magyarország mellett Olaszország, Spanyolország és Ausztrália csapatai mérkőznek meg a margitszigeti Hajós Alfréd Sportuszodában.
Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke különösen fontosnak nevezete a támogatók szerepét, hiszen ők biztosítják azt a stabil hátteret, amelyre a vízilabdasport épül. Az elnök a 2017-es budapesti vizes világbajnokság közeledtével kiemelte a szponzorok munkáját és támogatásuk jelentőségét.

A Vodafone Magyarország 2007 óta a magyar vízilabda elkötelezett támogatója, emlékeztetett Beck György, hozzátéve, hogy a Vodafone számára öröm és megtiszteltetés, hogy egy olyan sikeres sportágat támogathat, mint a vízilabda. A póló a Vodafone számára is a legfontosabb értékeket közvetíti, mint a csapatszellem, az ellenfél tisztelete, a győzni akarás és a fair-play. A Vodafone elnöke szerint a legeredményesebb hazai csapatsportot, a vízilabdát és a Vodafone-t is a kreativitás, a dinamizmus, az intelligencia és a hosszú távú gondolkodás teszi igazán sikeressé.

Ez utóbbi fogalom jegyében támogatja a Vodafone a szövetségen keresztül a férfi és női válogatott mellett a jövőbeni sikerek letéteményeseinek, vagyis az utánpótlásnak a munkáját is.

2007 óta a magyar vízilabdasport egy férfi olimpiai bajnoki címet (2008) és világbajnoki elsőséget (2013), egy Európa-bajnoki ezüstérmet (2014), két Európa-bajnoki bronzérmet (2008, 2012), egy női világbajnoki bronzérmet (2013), két női Európa-bajnoki bronzérmet (2012, 2014) és számos utánpótlás sikert ünnepelhetett, köztük a 2012-es perthi junior világbajnoki ezüstéremmel a lányoknál és a fiúknál, valamint a 2014-es fiú ifjúsági világbajnoki címmel és leány világbajnoki bronzzal.

Ugyanebben az időszakban a Vodafone is számos újdonsággal és fejlesztéssel jelent meg a magyar piacon. A Vodafone kiépítette az ország 98,4%-án elérhető mobil szélessávú hálózatát, a 2012 őszén bevezetett Red csomagokkal elsőként tette elérhetővé a korlátlan hívás és üzenetküldés lehetőségét, idén áprilisban pedig a roaming szolgáltatásokat forradalmasította a Red Roaming EU csomagok bevezetésével, amelyekkel az előfizetők ugyanúgy használhatják a mobiljukat Európa legnagyobb részén, mint itthon.

A magyar férfi vízilabda válogatott számára a július végén rajtoló oroszországi világbajnokság előtt a margitszigeti Vodafone Kupa lesz az utolsó jelentős, többnapos megmérettetés. A július 9-i nyitónapon Ausztrália ellen tesztelheti Benedek Tibor szövetségi kapitány, hogy hol tart a csapat a felkészülésben. A hagyományos torna második napján Spanyolország következik, a július 11-i zárónapon pedig Olaszország lesz a vb-címvédő magyar válogatott ellenfele a Hajós Alfréd Sportuszodában.

A vízilabda rajongói szombaton a strandvízilabda meccsek mellett a szintén a kazanyi VB-re készülő magyar és ausztrál női vízilabda válogatott összecsapását is megnézhetik.
Vodafone-kupa, a program:

Július 9., csütörtök:
Olaszország-Spanyolország, 17.30
Magyarország-Ausztrália, 19.30

Július 10., péntek:
Olaszország-Ausztrália, 17.30
Magyarország-Spanyolország, 19.30

Július 11., szombat:
Strandvízilabda bemutató mérkőzés, 12.00
Magyarország-Ausztrália női válogatott mérkőzés, 13.00
Régiók csatája gyermekmérkőzés, 14.30
U20-U18 férfi utánpótlás-válogatott mérkőzés, 16.00

Ausztrália-Spanyolország, 17.30
Magyarország-Olaszország, 19.30
Megosztás: