50 nap a rajtig - bemutatkoztak az Európa-bajnokság nemzeti támogatói

10:58 | 2014. 26.
Ötven nappal a budapesti vízilabda Európa-bajnokság rajtja előtt sajtótájékoztató keretében mutatták be a szervezők a kontinensviadal nemzeti támogatóit, így a Magyar Villamos Művek Zrt.-t és a Közgép Zrt.-t, valamint a beszállítókat. Az eseményen először hangzott el a Kovács Ákos által komponált Eb-szignál.
50 nap a rajtig - bemutatkoztak az Európa-bajnokság nemzeti támogatói
Bemutatkozás és bemutató szerepelt a Magyar Vízilabda Szövetség sajtótájékoztatójának napirendjén, ötven nappal a margitszigeti Európa-bajnokság rajta előtt.

Beck György társelnök rövid bevezetőjében kiemelte, hogy a LEN-küldöttség hetedik látogatásán is mindent rendben talált, azaz célegyenesbe fordult az Eb-szervezése, valamint az uszoda-rekonstrukciója. Kiemelte, minden mérkőzésre van még jegy, annak ellenére, hogy jól fogynak a tikettek, a legkevesebb az elődöntőre, a döntőre és a szerb-magyar, horvát-magyar és a fontosabb csoportmeccsek esetén vár még gazdára. A most még el nem ért jegyeket június közepén szabadítja fel a jegyértékesítő rendszer (természetesen jelezzük, ez mikor történik meg).

Ezután bemutatkoztak a nyár legnagyobb honi sporteseményének magyar főtámogatói, így az MVM és a Közgép.

Az MVM Csoport hazánk legnagyobb nemzeti tulajdonú, regionálisan is meghatározó, integrált energetikai társaságcsoportja. Kommunikációs igazgatója, Felkai György a sajtótájékoztatón hangsúlyozta: „Az MVM Csoport segíti a magyar sikereket, éppen ezért is álltunk hazánk egyik legnépszerűbb sportágának egyik legfontosabb eseménye, a vízilabda Európa-bajnokság mellé. A társaságcsoport évek óta a sportélet, főként a nemzeti, illetve nemzetközi jelentőségű események, csapatok kiemelt szponzora, hogy ezzel növelje a társadalom sport és egészségtudatos életmód iránti elkötelezettségét. Megtisztelő számunkra, hogy a kontinens egyik legnagyobb múltú, idén ismét Budapesten megvalósuló bajnokságának szponzorai lehetünk, ezzel is hozzájárulva hazánk és a társaságcsoport hírnevének további erősítéséhez.

Számtalan magyar siker született már a vízilabda sportban, nemcsak az Európa-, hanem a világ- és olimpiai bajnokságokon is az elmúlt közel kilencven évben. Az MVM az Európa-bajnokság legnagyobb nemzeti szponzoraként járulhat hozzá a magyarok kiemelkedő teljesítményéhez, hogy mind a női, mind a férficsapat további jó eredményekkel öregbíthesse a magyar sportot, példaképet állítva minden sportszerető elé, különös tekintettel a fiatalokra.

A júliusi, margitszigeti pólóshow másik jelentős hazai partnere a Közgép Zrt., amelynek kommunikációs igazgatója, Puskár Anett a sajtótájékoztatón elmondta: „A KÖZGÉP Zrt. sikeres magyar építőipari vállalatként régóta elkötelezett a sport támogatása mellett. A két területnek sok közös vonása van: biztos szakmai alapokra, tudatos építkezésre és csapatmunkára van szükség az eredményekhez. A vízilabdában elsőként a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP csapata mellé álltunk, ez pedig már a harmadik év, hogy a válogatottal is együttműködünk: 2012-ben az olimpiai, 2013-ban a világbajnoki felkészülésüket támogattuk, idén pedig az Európa bajnoksághoz segítünk biztosítani a megfelelő hátteret. A magyar csapat már sokszorosan bizonyított, reméljük, hogy a júliusi Eb-n is osztozhatunk majd a sikerükben.

A két főtámogató után egy szállítócég, a Volánbusz Zrt. vezérigazgatója, dr. Dévényi Gergely szólt arról, hogy vállalatuk az Európa-bajnokság legnagyobb, úgynevezett beszállító partnere – és ez a meghatározás tényleg minden szempontból illik rájuk. Továbbá össze is illenek a sportággal, hiszen, mint a vezérigazgató kiemelte, a magyar vízilabdázók is igen megbízhatóan szállítanak, mégpedig eredményeket.

A Marriott Szállóban tartott eseményen ezt követően a további beszállító partnerek is bemutatkoztak. Az Európa-bajnokság sikeréhez a többi között olyan cégek is hozzájárulnak majd, amelyek hosszú idő óta elkötelezett támogatói a sportágnak, így a Vodafone, a Volvo Hungária Kft., a Heineken Hungária Kft., a Hungerit Zrt., az Eb informatikai partnere, a Delta Informatikai Zrt., valamint a média világának olyan nagyágyúi, mint a Ringier Kiadó, a Marquard Media, illetve a Class FM.

A sajtótájékoztatón először csendült fel az Eb hivatalos szignálja, amelyet a Kossuth-díjas – és hivatalos pólórajongó – Kovács Ákos komponált, majd Erdei Viktor, a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt. termékfejlesztési igazgatója mutatta be a résztvevő csapatok vágyainak tárgyát, az érmeket.

Ezek megszerzésére természetesen a magyar válogatottak is pályáznak: Benedek Tibor épp hétfőn délelőtt kezdte meg a felkészülést a férfigárdával, míg Merész András, a női válogatott kapitánya arról számolhatott be, hogy a lányok még a legkeményebb fázist gyűrik, sok-sok erőfejlesztéssel, melynek alapeleme az elmaradhatatlan lépcsőzés is.

Beck György még a Vodafone által kifejlesztett speciális vízilabdát is bemutatta: ez a piros golyó négy kis kamerát rejt magában: mind anői, mind a férfiválogatott felkészülésén végig ott lesz a csapatok mellett, és rögzíti a kemény munkát, hogy aztán egy klip készüljön a nyersanyagból a torna előtt.

Végül a kabalabéka névadó játék nyertesei vehették át megérdemelt jutalmukat: Eb-belépőket, két szerencsés nyertes azért, mert névjavaslatot küldtek, ketten pedig azért, mert szavaztak a szervezőbizottság által kiválasztott nevekre.

A nyitányig hátralévő félszáz nap sem múlik el játék nélkül: gyermekrajz-pályázat indul a Facebookon, valamint az 1-es sorszámú, az Eb-kabaláját ábrázoló Zsolnay porcelán étkészlet kerül árverésre – az ebből befolyó összeget a magyar pólóutánpótlásra fordítják.
Megosztás: