Szintet lép a MOL-MVLSZ együttműködés, megvannak a vb-csapatok

14:03 | 2023. 7.
Igazán impozáns helyszínen, a MOL Campuson jelentette be Varga Zsolt és Bíró Attila, hogy kik alkotják a férfi, illetve a női vízilabda-válogatott keretét a július 14-én kezdődő fukuokai világbajnokságon.
Szintet lép a MOL-MVLSZ együttműködés, megvannak a vb-csapatok
Mindez egyszersmind azt is demonstrálta, hogy új, magasabb szintre lép a Magyar Vízilabda Szövetség és a MOL együttműködése, melynek keretében a magyar olajtársaság a válogatottak támogatása mellett a 2023-24-es női bajnokság névadó szponzoraként szerepel majd.

„A régió egyik legnagyobb vállalataként fontos számunkra, hogy olyan sportágakat, illetve csapatokat támogassunk, akikkel értékközösséget tudunk vállalni. Számunkra a vízilabdasport mindig is különleges volt, hiszen a válogatott számtalanszor örvendeztette már meg az egész országot a sikereivel. Július végén ismét egy nagy megmérettetés következik, a fukuokai vizes vb, ahol egy országként drukkolhatunk a válogatottjainknak. Bízunk abban, hogy ezzel a szerepléssel is újabb és újabb generációkat győznek meg arról, mekkora örömet jelent a sport szeretete, a csapatszellem és az elért sikerek felett érzett közös büszkeség” – nyilatkozta a sajtótájékoztatón Pantl Péter, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

„A MOL nem csak pénzügyi támogatója kíván lenni a Magyar Vízilabda Szövetségnek, hanem szeretnénk hosszútávon egyre több szálon kapcsolódni a szövetséghez. Első lépésként a FonteNatura lesz az MVLSZ ásványvízpartnere idén nyártól, továbbá a terveik szerint a jövőben egy üzemanyagtámogatási együttműködéssel szeretnénk segíteni a felkészülést a csapatok számára. Ezután is számítunk a válogatott játékosokra a sportrendezvényeink népszerűsítése kapcsán, amire kiváló példa az I. Mol Campus Toronyfutás, ahol számos férfi és női vízilabda-válogatott is megmérettette magát” – tette hozzá Fetter Balázs, a MOL szponzoráció vezetője.

„Egyértelműen látjuk, hogy a MOL Csapathoz tartozni egyszerre megtiszteltetés és elismerés, hiszen ebbe a körbe csak magas szintű teljesítménnyel lehet bekerülni” – szögezte le Madaras Norbert, az MVLSZ elnöke. – „A magyar vízilabdázásban az elmúlt százhúsz évben egyetlen mérce létezett: a legjobbnak lenni mindig, mindenhol. Természetesen idővel megtanultuk becsülni a dobogós helyezéseket is, de egy magyar pólósnak egyszerűen a vérében van, hogy csakis a nyakában lógó aranyéremre tud igazi elégedettséggel pillantani. Ez egy kikapcsolhatatlan hajtóerő – ugyanakkor az is tudható, hogy e hajtóerő kifogástalan és hatékony működéséhez ma már igen szilárd háttér szükséges. Épp emiatt bír óriási jelentőséggel, hogy a MOL-t, mint a régió egyik piacvezető vállalatát támogatóként tudhatjuk magunk mögött.”

Madaras Norbert egyébként az egyetlen kétszeres világbajnok magyar vízilabdázó, miután egyedüliként részese volt mind a 2003-as, mind a 2013-as diadalnak – azaz idén lesz tizedik éve, hogy utoljára vb-aranyérmet szerzett a magyar férfiválogatott. Korábban még 1973-ban sikerült – eddig ezt a három vb-t rendezték 3-assal végződő naptári évben, most jöhet a negyedik... És akiknek negyedszerre is sikerülhet akár: Lévai Márton, Angyal Dániel, Manhercz Krisztián, Pohl Zoltán, Vámos Márton, Nagy Ádám, Zalánki Gergő, Fekete Gergő, Német Toni, Varga Dénes, Jansik Szilárd, Vigvári Vendel, Vogel Soma, Molnár Erik, Vigvári Vince.

Varga Zsolt szövetségi kapitány őket jelölte a világbajnokságra utazó keretbe. „Úgy gondolom, jelen pillanatban ez a legerősebb magyar válogatott. Hogy esélyes-e a győzelemre? Azon dolgozunk, hogy azok legyünk, de a Világkupán is látszott, több együttes is pályázhat a világbajnoki címre, és például a spanyol és az olasz együttes összeszokottságban a többiek előtt jár. Tudjuk, min kell dolgoznunk még a vb-rajtig ahhoz, hogy bárki ellen azonos esélyekkel vegyük fel a küzdelmet, kiváló játékosaink vannak, de mindenkinek tudása legjavát kell nyújtania ahhoz, hogy eljussunk a döntőig, ami olimpiai kvótát jelentene.”

A nők 1994 és 2005-ben diadalmaskodtak, egy éve pedig óriási menetelést bemutatva ezüstérmesként zárták a hazai rendezésű világbajnokságot. Hasonló eredmény nekik is garantált párizsi szereplést érne jövőre – és akik kiharcolhatják: Magyari Alda, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda, Gurisatti Gréta, Geraldine Mahieu, Rebecca Parkes, Máté Zsuzsanna, Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra, Rybanska Natasa, Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Neszmély Boglárka, Dömsödi Dalma, Hajdú Kata.

S hogy Bíró Attila aláírná-e az újabb ezüstérmet? „Látatlanban talán igen, de egy éve is volt azért bennünk hiányérzet, hiszen korábban senki sem tudta annyira megszorítani a háromszoros olimpiai bajnok amerikai csapatot, mint mi a döntőben. Viszont nekünk először is a kanadaiak elleni első mérkőzésre kell koncentrálnunk, majd ha azt sikerrel vettük, akkor készülni a legnagyobb kihívásra, a spanyolok vagy a hollandok elleni negyeddöntőre. Egyelőre nincs ennél fontosabb, én pedig remélem, hogy ezeken a mérkőzéseken az általam legjobbnak vélt csapatot írhatom be, amelynek minden tagja egészséges.”
Megosztás: