Fiú U15-ös Eb: Dobogóra akarunk állni

23:38 | 2023. 6.
Múlt hét végén ért véget az U15-ös lányok Európa-bajnoksága, amelyen a magyar válogatott bronzérmet szerzett. Minimum ez a célja a korosztályos fiúknak is, akiknek a kontinensviadalát július 8-tól 16-ig rendezik a montenegrói Podgoricában. Az U15-ös magyar fiú válogatott szövetségi edzője, Juhász Zsolt több mint bizakodó az Eb előtt.
Fiú U15-ös Eb: Dobogóra akarunk állni
„Újfajta lebonyolítási rendszer van itt is, amely két brutálisan erős csoportot eredményez: az A jelű kvartettben rajtunk kívül a spanyolok, az olaszok és a házigazda montenegrói válogatott szerepel, míg a B jelűben a horvátok, a görögök, a szerbek és a törökök versengenek a továbbjutásért. Öröm az ürömben, hogy a csoport első két helyezettje a nyolc közé jut, és a harmadik és a negyedik is egy nyolcaddöntő után abszolválhatja ezt. Nyilván nem lesz egyszerű rögtön a házigazdával kezdeni hazai medencében, de gyakorlatilag teljesen mindegy, hiszen a csoport valamennyi tagjával játszanunk kell. A mi négyesünkből valamennyi csapat esélyes a végső győzelemre, de ez igaz a másik csoportra is. És meglepetést okozhatnak a hollandok, a franciák, vagy akár a törökök is, ebben a korosztályban még ez lehetséges. Ugyanakkor nehéz az erőviszonyokat felmérni, ugyanis ők egy első generációs korosztály, most játszanak először nemzetközi tornán. Nem ismerjük a válogatottak erejét, egy kicsit mindenki a sötétben tapogatózik, de nagyságrendileg, ahogy fentebb jeleztem, ez a hét-nyolc válogatott kiemelkedik a mezőnyből, ugyanakkor azt merem mondani, hogy veszélyesek leszünk mindenkire.

Ki merem mondani, hogy éremért utazunk, kizárólag azzal lennék elégedett, ugyanakkor a napi forma döntő lesz a nagy csapatok ellen, és mi gyakorlatilag csak nagy csapatok ellen fogunk játszani. Azt ők is tudják, mert ebben a szellemben nevelkedtek, hogy egy magyar vízilabdázónak soha nem lehet más célja, mint az adott mérkőzést megnyerni!

Hamarosan utazunk, és már rettenetesen izgatottak a srácok, látom, érzékelem, hogy már nagyon mennének, már nagyon játszanának. Minden a terveinknek, elképzeléseinknek megfelelően alakult, azt a munkát, amit szerettem volna, sikerült elvégezni, még egy pár technikai elem gyakorlása van hátra, de harcra kész a társaság, ezt bátran kijelenthetem. Elképesztően motiváltak a fiúk, nagyon jó erőállapotban vannak, bízom benne, hogy a napi formában is jók lesznek, jók leszünk, és tényleg odaérünk a dobogóra, lehetőleg annak minél magasabb fokára.
Megosztás: