E.ON Férfi OB I: 24. alkalommal bajnok a Ferencváros

19:29 | 2022. 18.
Varga Zsolt csapata a finálé második összecsapását is magabiztosan nyerte meg az OSC ellen, így 2019 után újra felüt a trónra, és készülhet a Jug Dubrovnik elleni BL-negyeddöntőre. Az OSC ezüstérme is megsüvegelendő, és a Vasas bronzérme is jó teljesítmény.
E.ON Férfi OB I: 24. alkalommal bajnok a Ferencváros
Varga Zsoltot egy orvosi beavatkozást követően engedélyt kapott arra, hogy visszatérjen csapatához a kispadra, így a trónra vágyó FTC vezetőedzője irányíthatta játékosait a Nyéki-uszodában. Köztudott, hogy a sydneyi bajnok rendre a védekezés tökéletesítésében látja a siker titkát - nos, csapata az első negyedben nem feltétlenül ezen a téren nyújtott maradandót. Más kérdés, játékos legyen a talpán, aki képes megállítani Hárai Balázs centerjátékát - a válogatott középcsatárra sorra harcolta ki a fórokat, amelyeket jó arányban értékesített a házigazda, hiszen Burián Gergő kétszer, Csacsovszky Erik lőtt belőle gólt, illetve egy Tóth Márton által kibrusztolt büntetőt Manhercz Krisztián váltott gólra.
 
Mindezek ellenére sem kellett aggódnia a zöld-fehérek szakvezetőjének, hiszen csapata támadójátéka ott folytatódott, ahol másfél hete a Komjádi-uszodában abbamaradt. Avagy ellenállhatatlan volt a vendég attak, kiszámíthatatlan, ki lő majd - így Fekete Gergő, Vámos Márton, Pohl Zoltán vagy éppen Varga Dénes is gólt, gólokat jegyzett, 2-2 után 4-2-re, 5-3-ra és 6-4-re vezetett az FTC.
 
A góldús etap után a másodikban hátul is húzott egyet a képzeletbeli nadrágszíjon a vendég együttes, Varga Dániel, az OSC vezetőedzője minden létező megoldást próbált vízre tenni, de Vogel Soma és védelme eszén sokáig nem tudtak játékosai túljárni. S miután Luca Damonte, majd újabb megúszás után Varga Dénes is betalált, már 4-8 állt a táblán. Időkéréses fórt is kihagyott a házigazda, átellenben Pohl a falból tette be egy előnyt, korán eldőlni látszott minden.
 
Térfélcserét követően az ember érzése szerint mindkét csapat tudta, ki nyeri a partit, így nagyobb feszültségeket nélkülözve pólóztak az urak. Az FTC növelni is tudta az előnyét, miközben itt is, ott is szép találatokat jegyezhettünk fel - különösen a vendégek légiósa, Damonte villogott. A záró negyed 6-13-ról indult, a vége aztán 7-15 lett, 2019 után ünnepelhetett az FTC bajnoki aranyérmet, történetesen a klub 24. vízilabdás bajnoki címét. Az érmeket és a serleget Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke adta át a játékosoknak, az FTC csapatkapitányának.

Varga Dániel: – Az első mérkőzés után rendeztük sorainkat, de így sem volt esélyünk a győzelemre. Sajnos a döntőre már elfogytunk, míg a Ferencváros ragyogó játékkal, megérdemelten nyerte meg a bajnokságot. A játékosaim arcán láttam a csalódottságot, de nekem nincs hiányérzetem, összességében elégedett lehetek az idei szereplésünkkel.

Varga Zsolt: – Az egész idényben meggyőző teljesítményt nyújtottunk, az első helyen zártuk az alapszakaszt, megnyertük a bajnoki döntőt és a nemzetközi porondon is szépen szerepeltünk. Maradt bennünk tüske a tavalyi elődöntő után, ezúttal pedig esélyt sem adtunk az OSC-nek, a bajnoki címmel kifizetődött az egész éves kemény munkánk. Az akaratunk átlendített bennünket a nehézségeken, le a kalappal a játékosaim és a szakmai stáb előtt.

E.ON Férfi OB I
Döntő, 2. mérkőzés
Genesys-OSC-Újbuda-FTC-Telekom Waterpolo 7-15 (4-6, 0-3, 2-4, 1-2)
Gólszerzők: Burián 2, Manhercz 2, Csacsovszky, Bundschuh, Várnai, ill. Fekete 3, Damonte 3, Pohl 2, Vámos 2, Varga D. 2, Merkulov 2, Vigvári Vendel
(Teljes jegyzőkönyv: itt)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc végeredménye: 2-0, az FTC javára
 
A végeredmény. Bajnokcsapat: FTC-Telekom Waterpolo, 2. Genesys-OSC-Újbuda, 3. A-Híd-VasasPlaket, 4. Szolnoki Dózsa, 5. Budapesti Honvéd, 6. BVSC-Zugló, 7. Szegedi VE, 8. PVSK-Mecsek Füszért, 9. Kaposvári VK, 10. Tigra-ZF-Eger, 11. PannErgy-Miskolc, 12. UVSE-Hunguest Hotels, 13. Metalcom-Szentes, 14. Debreceni VSE-Master Good
Megosztás: