Comen-kupa: tornagyőztes a magyar válogatott

15:30 | 2019. 4.
Az U17-es magyar fiúválogatott a Mediterrán-kupa döntőjében a házigazda Olaszországot legyőzve, veretlenül nyerte meg a rangos, nemzetközi tornát. Székely Bulcsú és Tóth Kálmán tanítványai többek között Görögországot, Horvátországot, Montenegrót és Szerbiát utasították maguk mögé.
Comen-kupa: tornagyőztes a magyar válogatott
Augusztus 1. és 4. között az olaszországi Cagliari adott otthont a rangos Mediterrán-kupának, ismertebb nevén Comen-kupának. A négynapos nemzetközi megméretésen nyolc csapat szállt harcba a győztesnek járó trófeáért. Az A-csoportban Magyarország, Málta, Montenegró és Szerbia, míg a B jelű kvartettben Horvátország, Görögország, a házigazda olasz válogatott és Spanyolország nemzeti együttese nézett farkasszemet egymással.

Az augusztus 11. és 18. között Grúzia fővárosában, Tbilisziben megrendezésre kerülő Európa-bajnokságra készülő U17-es fiúválogatott kiválóan hangolt az egy hét múlva kezdődő kontinensviadalra. Székely Bulcsú és Tóth Kálmán legénysége valamennyi csoportmérkőzését megnyerte, Montenegrót 16-8-ra, Máltát 18-6-ra, Szerbiát pedig 9-7-re győzte le a magyar együttes. A mieink a folytatásban sem találtak legyőzőre, a negyeddöntőben Görögországot (9-4), az elődöntőben Horvátországot verték meg 14-5-re, míg a döntőben a házigazda olaszokat gyűrték le nagy csatában 8-7-re. A magyar U17-es fiúválogatott tehát veretlenül nyerte meg a rangos nemzetközi Mediterrán-kupát!

Comen-kupa, nemzetközi fiú U17-es vízilabdatorna
Cagliari (Olaszország), 2019. augusztus 1-4.
 
Csoportmérkőzések
Montenegró-Magyarország 8-16
Magyarország-Málta 18-6
Szerbia-Magyarország 7-9

Negyeddöntő
Magyarország–Görögország 9-4

Elődöntő
Magyarország-Horvátország 14-5

Döntő
Olaszország–Magyarország 7-8 (4-1, 0-2, 1-3, 2-2)

A 3. helyért
Montenegró–Horvátország 10-8

Az 5. helyért
Spanyolország–Görögország 12-3

A 7. helyért
Málta–Szerbia 11-15

A Comen-kupán résztvevő magyar válogatott: Gyapjas Brendon, Hörömpő Botond, Lantos István, Gábor Lőrinc, Eppel Barnabás, Szabó Bence, Kevi Bendegúz, Mészáros Mátyás, Molnár Erik, Nyíri Balázs, Szeghalmi Zsombor, Várkonyi Ádám, Vígvári Vince, Pető Attila, Vismeg Zsombor. Edzők: Székely Bulcsú, Tóth Kálmán, Cseh Sándor

Megosztás: