Nagyszerű építkezés, bronzérem Varasdról

17:45 | 2019. 14.
„Lukács Gergő kollégámmal együtt hiszünk a fiúkban, hiszünk a csapatban!" - fogalmazott az U20-as horvátországi férfitorna után Kemény Kristóf, miután a BENU-kupa megnyerése után egy nagyszerű, világszínvonalú tornán harmadik lett a decemberi, kuvaiti vb-re készülő válogatott.
Nagyszerű építkezés, bronzérem Varasdról
A meglehetősen jól sikerült BENU-kupa (négy meccs, három győzelem) után csendben tette a dolgát U20-as csapatunk, készült a következő megméretésre, a varasdi tornára. Oda, ahol ismét összemérhette erejét Szerbiával és Montenegróval, és ahol Horvátország és Görögország is az ellenfele volt. Nos, a Kemény Kristóf, Lukács Gergő irányította társaság ezúttal is helytállt: a rendkívül erős mezőnyben a horvátokat és montenegróiakat legyőzte, a szerbektől és a görögöktől nagy csatában kikapott, így bronzérmes lett. Tekintettel arra, hogy az eredményközlő sportszakmai igazgató, Cseh Sándor „Nagyon örültem!" üzenettel tájékoztatta honlapunkat, biztosak lehetünk a torna hasznosságában, a jó teljesítményben. Ugyanakkor természetesen értékelése kértük a vezetőedző, Kemény Kristófot.
 
„A BENU-kupán és Varasdon is játszottunk négy mérkőzést, méghozzá tudatosan olyan ellenfelekkel, akik kivétel nélkül a világ élmezőnyébe tartoznak - kezdte összefoglalóját a szakember. - Hisszük, hogy így, ilyen meccsekkel léphetünk előre. A hosszú ideje veretlen, ezen a tornán is százszázalékos görögökkel is jó meccset vívtunk, végig vezettünk, nagyjából jól játszottunk, a vége nem sikerült. A szerbek elleni találkozón ugyan hátrányból sikerült felállnunk, de végig jobbak voltak nálunk. A horvátokkal szemben nagy fordítást produkáltunk, komoly erényeket csillogtattunk. A mai záráson Montenegró ellen igazi presztízsmeccset vívtunk, hiszen Budapesten egy-egy volt a mérleg, és lélektani szempontból nagyon nem volt mindegy, hogy melyik csapatnak lesz pozitív a mérlege a másikkal szemben. Nos, ezen a mérkőzésen nyújtottuk a legjobb teljesítményt, sőt úgy is fogalmazhatok, hogy a februári munkakezdés óta most játszottunk a legjobban. Ez a jó tendencia örömmel tölt el bennünket!"
 
Nem titkoltan afféle vakrandi volt a szakmai stáb számára a BENU-kupa, és ugyan az azóta eltelt két hétben komoly melót tett le az asztalra a csapat, még mindig kérdéses volt, mire lehet képes. Ez a horvátországi torna is bizonyította, nincs lehetetlen - sőt!
 
„A két tornán négy elitcsapathoz mérhettük magunkat, és nem vallottunk szégyent. Láthatjuk, esetleg miben jobbak, miben vagyunk mi jobbak, miben kell előre lépnünk a következő fél évben. A nyolc meccsünkből ötöt megnyertünk, a három vereség közül kettő esetében végig vezetve a végén engedtük ki a kezünkből a mérkőzést, ezt nézve sikerült kiegyensúlyozottan játszani. Meccsről meccsre sikerült előre lépni, ez nagyon tetszett! A február óta tartó világbajnoki felkészülésünk első állomása - noha kedden és szerdán még találkozunk, értékelünk, beszélgetünk - ezzel lezárult, a játékosok visszatérnek a klubjaikhoz. Miután a következő időszak kulcskérdése, hogy tovább fejlődjünk, hiszen az ellenfelek így tesznek majd, ebben biztos vagyok. Ezt a fejlődést többek között úgy érhetjük el, ha a játékosaink rögzítik magukban, hogy nagy az egyéni felelősségük, és a klubjaikban céltudatosan dolgoznak. Mert az tisztán látszik, hogy ezzel a céltudatossággal, koncentrációval úgy egyénileg, mint csapatszinten bármi elérhető, hiszen hét-nyolc csapat között egygólos meccsek várhatóak a folytatásban, akár a világbajnokságon is. Örülök annak, hogy most volt négy hetünk építkezni, Lukács Gergő kollégámmal együtt hiszünk a fiúkban, hiszünk a csapatban!"
 
 U20-as nemzetközi férfitorna, Varasd
 
1. nap
Magyarország-Horvátország 13-12 (3-4, 2-4, 3-1, 5-3)
Gólszerzőink: Bóbis B. 6, Fekete G. 3, Ágh Gy. 2, Baksa B., Dala D.
 
Szerbia-Görögország 8-9

2. nap
Magyarország-Szerbia 9-11 (3-5, 2-3, 1-1, 3-2)
Gólszerzőink: Baksa B. 4, Sugár P. 2, Ágh Gy., Fekete G., Csorba T.
 
Montenegró-Horvátország 14-9

3. nap
Görögország-Magyarország 14-13 (1-2, 4-4, 6-4, 3-3)
Gólszerzőink: Bóbis B. 4, Baksa B. 3, Fekete G. 2, Ágh Gy., Dala D., Aranyi M., Lukács Á.
 
Szerbia-Montenegró 9-9

4. nap
Görögország-Montenegró 12-11
Horvátország-Szerbia 11-13

5. nap
Montenegró-Magyarország 11-14 (3-6, 3-3, 3-3, 2-2)
Gólszerzőink: Bóbis B. 5, Baksa B. 3, Fekete G. 3, Sugár P., Turnai A., Csorba T.
 
Horvátország-Görögország 10-17
 
A torna végeredménye: 1. Görögország 12, 2. Szerbia 7, 3. Magyarország 6, 4. Montenegró 4, 5. Horvátország 0

A varasdi csapat: if. Ágh György, Aranyi Máté, Baksa Benedek, Bányai Márk, Bóbis Botond, Csorba Tamás, Dala Döme, Fekete Gergő, Gál Dávid, Gregor Benedek, Kürti Dominik, Lukács Ábel, Mizsei Márton, Sugár Péter, Turnai András. Vezetőedző: Kemény Kristóf. Edző: Lukács Gergő
 
 
 
Megosztás: