BENU-kupa: közönségszórakoztató játékkal, 14 góllal nyitottunk

20:39 | 2019. 30.
A Märcz Tamás irányította férfiválogatottunk Franciaország ellen 14-6-ra győzött. Hétfőn 19:30-tól Hollandiával játszik a Hajós-uszodában. Jegyek az eventim.hu oldalon, vagy a meccs előtt a helyszínen válthatóak.
BENU-kupa: közönségszórakoztató játékkal, 14 góllal nyitottunk
Az eredmény alakulása
1. negyed: Mezei (emberelőnyből, 1-0). Marzouki (emberelőnyből, 1-1). Vanpepestraete (akcióból, 1-2). Varga D. (ötméteresből, 2-2). Varga D. (akcióból, 3-2). Manhercz (ötméteresből, 4-2).
 
2. negyed: Manhercz (akcióból, 5-2). Marzouki (akcióból, 5-3). 

3. negyed: Pohl (emberelőnyből, 6-3). Crousillat (akcióból, 6-4).  Vámos (emberelőnyből, 7-4). Angyal (akcióból, 8-4). Jansik Sz. (emberelőnyből, 9-4). Bátori (ötméteresből, 10-4). Caumette (ötméteresből, 10-5). 

4. negyed: Angyal (emberelőnyből, 11-5). Vámos (emberelőnyből, 12-5). Zalánki (emberelőnyből, 13-5). Sedlmayer (ötméteresből, 14-5). Vernoux (akcióból, 14-6)  
 
A mérkőzés előtt ünnepi pillanatoknak lehetett szemtanúja a Hajós-uszoda lelátóit szép számmal megtöltő nézősereg: Gór-Nagy Miklóst búcsúztattuk. Világbajnok játékosunk a belgrádi Világliga Szuperdöntőjén 200. alkalommal játszott nemzeti sapkában, s mit beszámoltunk róla, befejezi pályafutását. A Magyar Vízilabda Szövetség nevében Madaras Norbert alelnök köszöntötte.
 
Majd mindketten felültek a lelátóra - ahol a 17-es keretből ezúttal kimaradt Hárai Balázs, Jansik Dávid, Kovács Gergő, Pásztor Mátyás is helyet foglalt -, hogy végignézzék válogatottunk franciák elleni összecsapását.
 
Tekintettel arra, hogy játékosaink nagy részét rég láthattuk a medencében, mindenki kíváncsi volt ászainkra, akik az elmúlt időszakban komoly alapozó munkát végeztek a Margitszigeten. Nyilvánvalóan idő kell, míg ezek után játékba lendül a társaság, ezt a vasárnap esti parti is jelezte.
 
Az első félidőben az ellenfél 2-1-es vezetése után indult be a csapat, s onnan végig előbbre járt. Köszönhette ezt a gólok mellett elsősorban a kompakt védekezésének, amelyre alapozva Nagy Viktor is pazarul védett a kapuban - még ötméterest is hárított. Elöl Mezei Tamás húzott be egy fórt, ahogy nyilván sokat gyakorolták, Vámos Márton és Jansik Szilárd büntetőt harcolt ki, Varga Dénes megúszás után is eredményes volt, és Manhercz Krisztián is hozzátett egy akciógólt a belőtt ötöséhez.
 
Fordulás után kezdett el igazán nyílni az olló a felek között, lévén a mienk a harmadik etapban háromból három emberhátrányos szituációt is kivédekeztek, miközben az előnyeivel remekül élt, hiszen Pohl Zoltán, Vámos és Jansik is kíméletlen volt, Angyal Dániel akcióból, Bátori Bence pedig ötösből iratkozott fel a gólszerzők közé. A záró menetre így 10-5-ös előnyt harcolt ki Märcz Tamás együttese, amely abszolút uralta a partit.

Vámos és Angyal folytatta az emberfórban leadott pontos lövések sorát, nem véletlen tapsolt a publikum. Ekkor, 12-5-nél, három perccel a vége előtt gondolta úgy Theodorosz Vlachos mester, a görögök kapitánya, hogy eleget látott a magyarokból, tudja, látta, jó, tényleg jó lesz ez a csapat a vb-n. Így az uszodát elhagyva már nem láthatta Zalánki Gergő bombáját, a mérkőzése jellemző blokkok további bemutatását, vagy Jansik újabb kiharcolt, Sedlmayer Tamás által belőtt ötösét. A vége 14-6 lett, egy izmos, jól mutató siker. Folytatás hétfőn 19:30-tól Hollandia ellen.
 
A BENU-kupa keretein belül az U20-as utánpótlás-válogatottak is játszanak: az első napon a Kemény Kristóf, Lukács Gergely kettős által irányított válogatottunk fantasztikus játékkal 10-9-re legyőzte Szerbiát! Bóbis Botond, Baksa Benedek és Fekete Gergő is három gólt jegyzett, Ágh György lőtt még gólt, Bányai Márk 55%-kal védett. A mérkőzés jegyzőkönyve: itt található.

BENU-kupa, nemzetközi férfitorna
Magyarország-Franciaország 14-6 (4-2, 1-1, 5-2, 4-1)
 
Magyarország: Nagy V. - Angyal 2, Vámos 2, Mezei 1, Sedlmayer 1, Varga D. 2, Bátori 1. Csere: Manhercz 2, Zalánki 1, Jansik Sz. 1, Pohl 1, Német. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
 
Franciaország: Garsau - Saudadier, Dino, Crousillat 1, Izdinskhi, Marzouki 2, Vanpepestraete 1. Csere: Bachelier, Missy, Caumette 1, Sterling, Vernoux 1, Hovhannisyan (kapus). Szövetségi kapitány: Nenad Vukanics
 
(Teljes jegyzőkönyv: itt)

További eredmény

Görögország-Hollandia 11-7 - jegyzőkönyv: itt
 
A további program- jegyek itt!
2019. július 1., hétfő

Görögország- Franciaország, 16:30
Magyarország-Hollandia, 19:30 
2019. július 2., kedd 
Hollandia- Franciaország, 16:30 
Magyarország-Görögország, 19:30

A válogatott vb-kerete
Kapusok: Nagy
 Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC)
Mezőnyjátékosok: Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Hárai Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), Német Toni (FTC), Pásztor Mátyás (BVSC), Pohl Zoltán (FTC), Sedlmayer Tamás (FTC), Varga Dénes (FTC), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok)
(A játékosok klubjaként azt a csapatot jelöltük meg, amelyből kiharcolták a kerettagságot)

Megosztás: